EXCLUSIV / Cine a băgat-o în faliment pe Romaniţa Iovan! / Creatoarea de modă, în faţa judecătorilor

+3 click pentru
galerie

După ce s-a luptat ani la rând prin tribunale pentru a apăra drepturile fiului ei, Romaniţa Iovan ajunge din nou în faţa judecătorilor, din cauza unei afaceri păguboase.

Fiscul a cerut, recent, tragerea la răspundere a Romaniţei Iovan şi a fratelui acesteia în calitate de administratori ai unei firme care a fost băgată în faliment de autorităţi, din pricina datoriilor uriaşe. Conform articolului de lege invocat de autorităţile fiscale, datoriile firmei pot fi suportate de administratorii firmei, precum și de orice alte persoane care au contribuit la starea de insolvență a firmei, prin una dintre următoarele fapte: au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane; au făcut activități de producție, comerț sau prestări de servicii în interes personal, sub acoperirea persoanei juridice; au dispus, în interes personal, continuarea unei activități care ducea, în mod vădit, persoana juridică la încetarea de plăți; au ținut o contabilitate fictivă, au făcut să dispară unele documente contabile sau nu au ținut contabilitatea în conformitate cu legea etc. Aşadar, dacă magistraţii vor constata nereguli, creatoarea de modă şi fratele ei s-ar putea trezi cu toate conturile blocate.

Înainte ca Fiscul să ceară tragerea la răspundere a Romaniţei Iovan şi a fratelui acesteia, Tribunalul Bucureşti a decis radierea firmei pe care o deţineau cei doi: „Aprobă raportul final al lichidatorului judiciar publicat în BPI nr. 613/11.01.2019. În baza art.175 alin 2 din Legea nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, închide procedura insolvenţei împotriva debitorului Informas CIS SRL. Dispune radierea societăţii debitoare Informas CIS SRL din Registrul Comerţului. În baza art. 179 din Legea nr.85/2014, sentinţa de închidere a procedurii va fi notificată Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bucureşti şi Oficiului Registrului Comerţului Bucureşti de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru efectuarea menţiunii”.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro