EXCLUSIV / Decizie definitivă în dosarul milionarului „Oprește motorul!” / A scăpat cu falimentul
De Narcis Voica.
Publicat pe 11.10.2023 la 23:41
Actualizat pe 11.10.2023 la 23:41
Șerban Ciușcă, milionarul devenit celebru după un scandal în trafic, în timpul căruia i-a reproșat unui motociclist care circula pe drum că nu i-a acordat prioritate atunci când a ieșit el din garaj, a scăpat definitiv de problemele cu justiția.
- Șerban Ciușcă, devenit celebru după un scandal în trafic, a scăpat de dosarul deschis de autoritățile fiscale
- El a fost găsit nevinovat în procesul în care era acuzat că ar fi luat decizii în defavoarea propriei firme
Ciușcă a fost chemat în fața judecătorilor într-un dosar care a avut ca obiect „atragerea răspunderii pentru intrarea în insolvenţă”. Conform articolului respectiv, la cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului, judecătorul sindic poate dispune ca o parte a pasivului debitorului, persoană juridică, ajuns în stare de insolvenţă, să fie suportată de membrii organelor de conducere şi/sau supraveghere din cadrul societăţii, precum şi de orice altă persoană care a cauzat starea de insolvenţă a debitorului, prin una dintre următoarele fapte: au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane; au făcut acte de comerţ în interes personal, sub acoperirea persoanei juridice; au dispus, în interes personal, continuarea unei activităţi care ducea, în mod vădit, persoana juridică la încetarea de plăţi; au ţinut o contabilitate fictivă, au făcut să dispară unele documente contabile sau nu au ţinut contabilitatea în conformitate cu legea; au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au mărit în mod fictiv pasivul acesteia; au folosit mijloace ruinătoare pentru a procura persoanei juridice fonduri, în scopul întârzierii încetării de plăţi.
După ce au analizat documentele depuse de reclamantă – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București -, magistrații au hotărât: „Respinge cererea, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă”. Decizia a fost atacată de reclamantă, însă instanța superioară a menținut hotărârea dată de Tribunalul București: „Respinge apelul, ca nefondat. Definitivă”.
În schimb, firma de la care a plecat totul a fost radiată de la Registrul Comerțului: „Admite cererea. Solutia pe scurt: Aprobă raportul final de activitate al lichidatorului judiciar BVA Insolv I.P.U.R.L. În baza art. 175 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, închide procedura insolvenţei împotriva debitoarei IRON DEVELOPMENT S.R.L. Dispune radierea societăţii debitoarei din Registrul Comerţului Bucureşti. În baza art. 179 din lege, prezenta sentinţă de închidere a procedurii va fi notificată Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bucureşti şi Oficiului Registrului Comerţului Bucureşti, în vederea efectuării menţiunii. În conformitate cu art. 180 din Legea nr. 85/2014 descarcă pe lichidatorul judiciar BVA Insolv I.P.U.R.L. şi pe toate persoanele care l-au asistat de orice îndatoriri şi responsabilităţi. Cu drept de a formula apel în termen de 7 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Civilă”.