EXCLUSIV / Detaliul care aruncă în aer dosarul ucigaşului de poliţişti care s-a spânzurat în arest! Document bombă

+6 click pentru
galerie

Cazul criminalului Lepa, care s-a sinucis, ieri, în celulă, ia o turnură neaşteptată: acesta fusese lăsat singur, deşi, în mod normal, în perioada de carantină deţinuţii sunt închişi mai mulţi într-o cameră, tocmai pentru a se supraveghea unii pe alţii şi a fi evitate asemenea evenimente.

Asasinul Ionel Marcel Lepa, care a împuşcat mortal un poliţist aflat în misiune şi a rănit un altul, a avut parte de toate condiţiile pentru a-şi pune în aplicare gestul extrem. “Luni, 10.06.2019, în jurul orei 06.30, personalul medical al Penitenciarului Timișoara a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unui deținut care a săvârșit un act de suicid prin spânzurare în grupul sanitar al camerei de deținere. Concomitent aplicării manevrelor de resuscitare, a fost solicitat Serviciul unic de urgență 112. În ciuda eforturilor depuse de membrii echipajului SMURD, aceștia au constatat decesul la ora 7.15”, a precizat, ieri, subcomisar Ramona Ilieş, purtător de cuvânt al Penitenciarului Timişoara.

Încercând să afle mai multe detalii cu privire la împrejurările în care s-a produs evenimentul, reporterii SPYNEWS au solicitat conducerii Penitenciarului Timişoara şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş (nu de pe lângă judecătorie, aşa cum, în mod eronat, au susţinut cei de la penitenciar) să explice următoarele: dacă Lepa era singur în celulă, când a fost văzut ultima dată în viaţă, cine a descoperit cadavrul, când a fost chemată Ambulanţa, cât au durat manevrele de resuscitare etc. Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au susţinut că nu pot furniza asemenea informaţii, întrucât există un dosar penal în lucru şi nu vor să afecteze rezultatul anchetei. De asemenea, reprezentanţii ANP au susţinut că nu pot preciza dacă Lepa era singur în celulă sau nu, invocând faptul că asemenea informaţii nu ar fi de interes public.

Recent, însă, când în spaţiul public au apărut informaţii cu privire la faptul că un politician celebru închis la Rahova ar sta singur în celulă, specialiştii s-au grăbit să explice că deţinuţii aflaţi în perioada de carantină sunt închişi, în mod normal, alături de alte persoane private de libertate, tocmai pentru a trece mai uşor peste şoc şi pentru a se supraveghea unii pe alţii, iar în cazul unei tentative de suicid să fie anunţaţi imediat gardienii. Totuşi, Legea nr. 254/2013 şi Regulamentul de aplicare a legii privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal (facsimil sus) nu stipulează clar în ce condiţii se efectuează perioada de carantină, aşa că rămâne la aprecierea gardienilor dacă persoanele private de libertate stau singure sau laolaltă cu alţi deţinuţi.

În timp ce reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor susţineau că nu pot spune dacă asasinul poliţistului Cristian Amariei (foto sus) era sau nu singur în celulă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a aruncat bomba: “(…) La data de 10.10.2019, în jurul orei 06:25, cu ocazia pregătirii pentru apelul de dimineață și servirea mesei, L.I.M. (…) a fost găsit spânzurat în camera de deținere cu cearceaful din dotarea camerei. (…) A fost anunțat Serviciul Județean de Ambulanță Timiș, prin apelarea numărului unic de urgență 112, la ora 06:40. La ora 06:50 a sosit în unitate ambulanța de la Spitalul Județean Timișoara, însoțită de medic, s-au continuat manevrele de resuscitare începute inițial de către cadrele medicale din cadrul Penitenciarului Timișoara, iar la ora 07:15 a fost declarat decesul. Totodată, rezultă că persoana privată de libertate se afla în perioada de carantină și observare, fiind cazat singur în camera de deținere”.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici!

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro