EXCLUSIV / Dosar penal în scandalul elevilor bolnavi de rujeolă din clasa fiului Minodorei! Cum s-a încercat muşamalizarea cazului!

+9 click pentru
galerie

Scandalul teribil declanşat de doi părinţi inconştienţi care, timp de două săptămâni, şi-au trimis copiii diagnosticaţi cu o boală contagioasă la şcoală, aceştia fiind colegi de clasă cu fiul îndrăgitei artiste Mindora, ia o turnură neaşteptată!

Ieri, după ce reporterii SPYNEWS au sesizat Ministerul Sănătăţii şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) cu privire la cazul de la Colegiul Naţional "Dinu Lipatti", unde doi elevi bolnavi de rujeolă (mai nou, conform conducerii şcolii, ar fi varicelă – n.r.) au fost trimişi, cu bună ştiinţă, de părinţi, printre colegi, la instituţia de învăţământ s-a deplasat o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică, însoţită de un echipaj de dezinfecţie. (foto jos)

Tot ieri, insp. Marian Banu, purtător de cuvânt al ISMB, a declarat, pentru SPYNEWS, că "situaţia este sub control" şi că "elevii bolnavi au fost izolaţi", pentru a nu intra în contact cu ceilalţi colegi. De precizat este faptul că insp. Banu se referea strict la ziua de ieri, nu la cea de marţi, când copiii bolnavi au stat patru ore printre colegi, cu aprobarea medicului unităţii de învăţământ. Fapt ce poate fi demonstrat cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din clasa respectivă. De altfel, referitor la ziua de marţi, chiar mama celor doi fraţi care sunt în clasă cu fiul Minodorei a afirmat public faptul că a primit aprobare de la medicul şcolii de a-i lăsa pe micuţi la cursuri, deşi aceştia sunt bolnavi de două săptămâni şi sunt plini de bube.

Aşadar, în încercarea de a-i linişti pe părinţii celorlalţi elevi, insp. Marian Banu (foto sus) a declarat, ieri, în exclusivitate pentru SPYNEWS, că "cei doi sunt în carantină şi nu au fost la şcoală". Acelaşi lucru a fost susţinut şi de conducerea CN "Dinu Lipatti", după cum se poate observa în e-mailul de mai jos, unde se menţionează că rujeola ar fi, de fapt, varicelă, şi că medicii şcolii au procedat ca la carte.

Deşi conducerea CN "Dinu Lipatti" susţine că medicii au procedat corect lăsându-i pe copiii bolnavi alături de cei sănătoşi, iată ce recomandă specialiştii, în caz de varicelă!

Mai mult, SPYNEWS are dovada că reprezentanţii Colegiului "Dinu Lipatti" şi cei ai ISMB au minţit atunci când au spus că "cei doi copii au fost izolaţi"! Iar acest lucru o demonstrează, indubitabil, o fotografie realizată ieri, în jurul orei 13.00, în care cei doi elevi bolnavi apar intrând pe poarta colegiului, pentru a participa la cursurile de instrumente (acestea desfăşurându-se după cursurile normale, din intervalul 8.00-12.00)! (foto jos)

Aşadar, în timp ce toate instituţiile amintite anterior se lăudau că au rezolvat cazul, copiii aflaţi "în carantină" se plimbau nestingheriţi prin "Dinu Lipatti"! Semn că părinţii acestora, deşi puşi la zid de întregul colectiv, nu dau doi bani pe sănătatea celorlalţi copii.

Şi, "bomboana de pe colivă", conducerea CN "Dinu Lipatti" a trimis e-mailul în care susţinea că elevii erau izolaţi la ora 15.20, în condiţiile în care la ora 13.30 fusese sesizată de faptul că elevii bolnavi erau în şcoală, iar directorul văzuse cu ochii lui copiii!


Revoltaţi de faptul că elevii diagnosticaţi cu boala contagioasă continuă să umble printre cei sănătoşi, cu aprobarea părinţilor lor şi a dascălilor, mai mulţi părinţi ai căror copii au fost expuşi pericolului au anunţat că, dacă li se vor îmbolnăvi micuţii, vor depune plângere penală, pentru comiterea infracţiunii de "zădărnicirea combaterii bolilor". Conform art. 352 Noul Cod Penal, "nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă".

Aşa că, dacă cel puţin un copil de la Lipatti va ajunge în spital din pricina situaţiei scandaloase, este posibil să dea cu subsemnatul, la Parchet, toţi cei care au avut legătură acest caz şocant: ISMB, conducerea colegiului, cadrele didactice şi cele medicale.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici!

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest