Homepage » Actualitate » Stiri interne » EXCLUSIV / Dovada că agenții de la Secția 16 au torturat doi oameni cu „dezlegare” de la Parchet! Aceiași polițiști, același mod de operare, doi morți din „cauze necunoscute”

EXCLUSIV / Dovada că agenții de la Secția 16 au torturat doi oameni cu „dezlegare” de la Parchet! Aceiași polițiști, același mod de operare, doi morți din „cauze necunoscute”

De Narcis Voica.
Publicat pe 15.04.2021 la 23:50 Actualizat pe 24.04.2021 la 20:21

Colegii și jandarmii care i-au acoperit, procurorii care au clasat cazul din 2018 și judecătorii care au girat mușamalizarea dosarului respectiv pot fi considerați autori morali ai faptelelor comise anul trecut de torționarii de la Secția 16 - dosar în care ambii reclamanți au murit subit, „din cauze necunoscute”.

  • Torționarii de la Secția 16 au comis faptele din 2019 și 2020 cu ajutorul polițiștilor, a procurorilor și a judecătorilor
  • SPYNEWS are dovada că cei care i-au bătut în 2020 pe bărbații „morți din cauze necunoscute” sunt aceiași polițiști care au torturat un tânăr, în 2018, în Secția 16
  • În pofida faptului că totul a fost înregistrat, colegii din Ministerul de Interne, procurorii și judecătorii i-au lăsat să comită noi fapte

Liderul sindical Viorel Șeicaru și „săgețile” lui, Viorel Lupu și Dorin Nine - cei trei polițiști care l-au dus pe câmp pe Mihai Ionuț Ghiorghe, l-au torturat, iar la final, Șeicaru, a urinat pe el - vor rămâne în arest la domiciliu până pe 17 mai.
Imediat, Șeicaru a contestat măsura aspră, de a sta în casă, însă judecătorii i-au respins, ieri, cererea. „Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul ȘEICARU VIOREL CONSTANTIN împotriva încheierii din camera de consiliu din data de 09 aprilie 2021, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi al Tribunalului București – Secţia I Penală, în Dosarul nr.10501/3/2021. Obligă pe inculpatul contestator la plata către stat a sumei de 300 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare. Onorariul cuvenit apărătorului din oficiu desemnat pentru inculpatul contestator, în cuantum de 313 lei, se acoperă din sumele avansate din fondul Ministerului Justiției și rămâne în sarcina statului. Definitivă”, au decis, ieri, magistrații.
Chiar dacă, la prima vedere, doar numele lui Șeicaru iese în evidență, el fiind lider de sindicat, conducător de oști de polițiști nemulțumiți, reporterii SPYNEWS au descoperit că Viorel Lupu și Dorin Nine sunt, la rândul lor, celebri. Mai exact, Lupu și Nine sunt cei care l-au strâns de gât și l-au călcat în picioare pe un tânăr, în 2018, în Secția 16, în timp ce totul era filmat. (video jos)


În pofida imaginilor de mai sus, procurorii au clasat dosarul pentru purtare abuzivă. La rândul lor, colegii interlopilor cu epoleți (mulți dintre ei au participat și la ororile din 2020) au pactizat cu torționarii. După clasarea dosarului deschis în 2018, tânărul a contestat decizia procurorilor. A depus filmările și la tribunal, iar judecătorii care au vizionat scenele de tortură l-au trimis pe tânărul torturat la plimbare, respingându-i cererea de redeschidere a dosarului. Probabil că s-au și amuzat pe seama „fraierului” care își căuta dreptatea la tribunal și ronțăiau floricele în timp ce savurau fiecare moment de tortură surprins de camerele de supraveghere.


Astfel, susținuți de colegi și ajutați de procurori și de judecători, Lupu și Nine, în frunte cu Șeicaru, au participat anul trecut la răpirea și torturarea bărbaților care au murit, recent, „din cauze necunoscute”. „Filtrul era compus din agent șef Șeicaru Viorel, ag. Stancu Elisabeta Valentina, ag. Gogoașe Elena Irina, ag. Turcu Beatrice Alexandra, ag.pr. Nine Dorin, ag. Piticu Răzvan Ștefan, ag. Mindoiu Valentin Ionuț, ag. Radu Mihai Patrik Alexandru, ag. Lupu Viorel Răzvan, ag. Dăogaru George Alexandru și ag. Goghez Mariana Bianca (foto jos).

(...) Potrivit persoanei vătămate Ghiorghe Mihai Ionuț, polițiștii respectivi verificau un bărbat, aparent pe motivul că nu purta mască de protecție în contextul epidemiei SARS-COV2. Sesizând că, la rândul lor, polițiștii nu purtau mască de protecție, atât Ghiorghe Mihai Ionuț cât și prietenul său Gheorghe Teodor le-au atras atenția cu privire la acest aspect”, au precizat anchetatorii. Conform stiripesurse.ro, Mihai Ionuț Ghiorghe a subliniat că unul dintre polițiști, „în vârstă de cca. 40 - 40 și ceva de ani, l-a înjurat: „Du-te-n .... mea”, întrebându-l „Cine ești bă, tu de te bagi?”

„Persoana vătămată a recunoscut că i-a răspuns polițistului într-un mod similar, înjurându-l. Coroborând semnalmentele furnizate de persoana vătămată cu datele de identificare ale agenților anterior enumerați și cu declarațiile martorilor audiați, a fost identificat acest polițist ca fiind agentul șef Șeicaru Viorel (foto jos)”, se arată în dosarul în care Șeicaru, Nine și Lupu au fost arestați la domiciliu.

„În jurul celor două persoane vătămate s-au adunat mai mulți polițiști care i-au imobilizat la sol și încătușat pe Ghiorghe Mihai Ionuț și pe Gheorghe Teodor. Aceștia doi au subliniat că niciunul dintre polițiști nu s-a legitimat și nici nu le-au solicitat datele sau documentele de identitate. Potrivit rapoartelor privind activitățile efectuate în noaptea de 31.08/01.09.2020 la nivelul Secției 16 Poliție, Ghiorghe Mihai Ionuț și Gheorghe Teodor Nicolae nu figurează ca fiind legitimați de vreun agent. (...) Ghiorghe Mihai Ionuț a fost introdus încătușat în autospeciala de poliție marca Dacia Logan MAI , condusă în seara respectivă de către ag. Lupu Viorel Răzvan. Apoi agentul șef Șeicaru Viorel a deschis portiera stângă a mașinii și i-a pulverizat spray lacrimogen în direcția feței, după care a închis portiera autoturismului, lăsându-l singur în mașină, cu geamurile ridicate.

După aproximativ 5 minute, în mașină s-au urcat agenții Lupu Viorel Răzvan (la volan), Dăogaru George Alexandru și Radu Mihai Patrik (aceștia din urmă de-o parte și de alta a persoanei vătămate), plecând împreună de la fața locului. Totodată, agenții Șeicaru Viorel Constantin, Stancu Elisabeta Valentina, Turcu Beatrice Alexandra și Nine Dorin s-au urcat fiecare în autospecialele ce le fuseseră repartizate în cadrul raporturilor de serviciu (mai exact agenții Șeicaru și Stancu în auto VW Polo MAI, iar agenții Turcu și Nine în auto Dacia Logan MAI ) și i-au însoțit pe colegii lor în autospeciala cărora fusese introdus Ghiorghe Mihai Ionuț. Pe drum, Ghiorghe Mihai Ionuț i-a întrebat pe polițiști la ce secție de poliție urmau să îl ducă, însă nu a primit niciun răspuns. întrucât îl usturau puternic ochii de la spray-ul iritant lacrimogen, Ghiorghe Mihai Ionuț nu a putut descrie cu exactitate traseul urmat de autospeciala de poliție, însă a realizat că șoferul conducea pe drumul spre Ferentari”, se mai arată în documentele procurorilor, potrivit stiripesurse.ro.




„La un moment dat, autovehiculul s-a oprit și polițiștii l-au scos pe Ghiorghe Mihai lonuț (foto sus) din mașină, ocazie cu care acesta a observat că se aflau pe un teren viran, descris de persoana vătămată ca fiind un câmp. La fața locului au oprit și autospecialele în care se aflau agenții Șeicaru Viorel, Stancu Elisabeta Valentina, Turcu Beatrice Alexandra și Nine Dorin, farurile autovehiculelor fiind lăsate pornite. Ghiorghe Mihai lonuț a detaliat că a fost înjurat din nou de polițistul care anterior îi pulverizase spray lacrimogen, mai exact Șeicaru Viorel. Apoi, agentul care îl ținea de brațul drept, mai exact „un polițist înalt și blond”, l-a lovit pe Ghiorghe Mihai lonuț cu pumnul în zona coastelor, spunându-i ceva de genul vezi, mă, cu cine te pui?”


Semnalmentele menționate corespund celor ale lui Nine Dorin (foto sus), cu atât mai mult cu cât din analiza planșelor fotografice atașate la dosar rezultă că singurul agent cu părul blond dintre cei avuți în vedere este tocmai Nine Dorin. În continuare, Șeicaru Viorel, Lupu Viorel Răzvan, Radu Mihai Patrik, Dăogaru George Alexandru și Nine Dorin l-au întins pe pământ în poziția decubit dorsal și au început să îl lovească cu tomfele și cu bocancii, timp în care Stancu Elisabeta Valentina a rămas lângă una dintre autospecialele de poliție”,
au mai explicat anchetatorii, conform stiripesurse.ro.
Conform anchetatorilor, „edificatoare este modalitatea în care Ghiorghe Mihai lonuț a descris momentele agresiunii, mai exact: „Mă loveau peste corp, în zona coastelor, a mâinilor, a degetelor de la mâini și a picioarelor. Toți agenții care mă loveau erau bărbați. Unul dintre polițiștii cei tineri mi-au scos adidașii, după care agenții m-au lovit cu tomfele peste tălpi. Eu le ceream să înceteze, iar polițistul mai în vârstă mi-a replicat că dacă nu îmi cer scuze, nu se vor opri. Eu am întrebat atunci pentru ce să îmi cer scuze. Rețin că m-au întors și pe burtă, continuând să mă lovească și, la un moment dat, mi-au scos cătușele [...] La un moment dat, pentru a se opri, mi-am cerut iertare de la polițiști, obligat practic de aceștia. În continuare, Ghiorghe Mihai lonuț a detaliat că Șeicaru Viorel a urinat pe el, mai exact pe brațul său stâng și pe tricoul pe care îl purta, spunându-i în același timp „Vezi, mă, ce poate să facă Poliția Română?”



În 2019, „brigada interlopilor de la Circa 16” a mai fost implicată într-un caz de purtare abuzivă. Atunci, polițiștii lui Șeicaru au luat cu japca o femeie (foto sus), au încătușat-o și au sechestrat-o timp de două ore, în „dubă”, pe motiv că nu avea buletinul la ea.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Închisoare cu executare pentru fotbalistul care a tâlhărit o pensionară! Câți ani de pușcărie au primit indivizii care au bătut o femeie, ca să-i fure pensia, apoi au abandonat-o pe câmp

În articolul
EXCLUSIV / Dovada că agenții de la Secția 16 au torturat doi oameni cu „dezlegare” de la Parchet! Aceiași polițiști, același mod de operare, doi morți din „cauze necunoscute”
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Sărbătoare mare în familia lui Smiley! Artistul își sărbătorește fratele, pe Filip Maria: "La mulți ani!" / FOTO
Showbiz intern • la 14:30
Sărbătoare mare în familia lui Smiley! Artistul își sărbătorește fratele, pe Filip Maria: "La mulți ani!" / FOTO
  • Fratele lui Smiley își sărbătorește astăzi ziua de naștere
  • Ce urare i-a făcut artistul
Costel Biju a mers pe Muntele Athos de ziua sa. Manelistul împlinește 39 de ani: „Am venit să ne rugăm” / VIDEO
Showbiz intern • la 14:23
Costel Biju a mers pe Muntele Athos de ziua sa. Manelistul împlinește 39 de ani: „Am venit să ne rugăm” / VIDEO
  • Costel Biju a mers pe Muntele Athos de ziua sa
  • Manelistul împlinește 39 de ani
Claudia Pătrășcanu a reușit să își termine de amenajat apartamentul pe care și l-a cumpărat în București. Cum arată locuința vedetei: "Fără Dumnezeu..." / VIDEO
Showbiz intern • la 13:37
Claudia Pătrășcanu a reușit să își termine de amenajat apartamentul pe care și l-a cumpărat în București. Cum arată locuința vedetei: "Fără Dumnezeu..." / VIDEO
  • Imagini din apartamentul din București al Claudiei Pătrășcanu
  • Artista a terminat de amenajat locuința
Star Matinal. Cât de mult investește Edward Sanda în ținutele sale. Care este cel mai scump articol al său. „Îmi place să fiu mai elegant...” / VIDEO
Monden • la 13:26
Star Matinal. Cât de mult investește Edward Sanda în ținutele sale. Care este cel mai scump articol al său. „Îmi place să fiu mai elegant...” / VIDEO
  • Cât de mult investește Edward Sanda în ținutele sale
  • Care este cel mai scump articol al său
Alexia Țalavutis și Dima Trofim, repetiții cu peripeții pentru interpretarea unei scenete din filmul Singin' in the Rain, pentru ediția de Te cunosc de undeva! de săptămâna aceasta. Cristi Iacob: „M-ați făcut să mă bucur că sunt actor!”
Emisiuni TV • la 13:12
Alexia Țalavutis și Dima Trofim, repetiții cu peripeții pentru interpretarea unei scenete din filmul Singin' in the Rain, pentru ediția de Te cunosc de undeva! de săptămâna aceasta. Cristi Iacob: „M-ați făcut să mă bucur că sunt actor!”
  • Alexia Țalavutis și Dima Trofim, repetiții cu peripeții pentru interpretarea unei scenete din filmul Singin' in the Rain
  • Cum au comentat jurații momentul lor
La 60 de ani, a bifat titlul de Miss Universe. Cum arată femeia care a dovedit că vârsta e doar un număr / FOTO
Stiri internationale • la 13:06
La 60 de ani, a bifat titlul de Miss Universe. Cum arată femeia care a dovedit că vârsta e doar un număr / FOTO
  • Cum arată prima femeie care a primit titlul de Miss Unvierse la 60 de ani
  • A dovedit că vârsta e doar un număr
Vezi toate știrile noi
Recomandări
O tânără de aproximativ 20 de ani s-a aruncat de la etajul 5 al unui bloc din Brașov. Femeia ar fi născut recent
recomandare pe observatornews.ro
O tânără de aproximativ 20 de ani s-a aruncat de la etajul 5 al unui bloc din Brașov. Femeia ar fi născut recent
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
recomandare pe as.ro
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Romania TV
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Romania TV
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Noul metrou Metropolis a ajuns în Depoul Berceni din Bucureşti. Primele imagini cu garnitura şi noile dotări
recomandare pe antena3.ro
Noul metrou Metropolis a ajuns în Depoul Berceni din Bucureşti. Primele imagini cu garnitura şi noile dotări
Ea este femeia de 60 de ani, care a câștigat Miss Universe Buenos Aires. A spulberat toate stereotipurile şi a cucerit inimile tuturor
recomandare pe antena3.ro
Ea este femeia de 60 de ani, care a câștigat Miss Universe Buenos Aires. A spulberat toate stereotipurile şi a cucerit inimile tuturor
Blocurile de pe strada surpată din Slănic Prahova sunt evacuate chiar acum | Raed Arafat, decizie de ultimă oră
recomandare pe antena3.ro
Blocurile de pe strada surpată din Slănic Prahova sunt evacuate chiar acum | Raed Arafat, decizie de ultimă oră
Petre Roman, gest ȘOC în urmă cu puțin timp! Puțini au observat detaliul
recomandare pe playtech.ro
Petre Roman, gest ȘOC în urmă cu puțin timp! Puțini au observat detaliul
Cu ce stropesc bunicii de la ţară florile din curte. Varianta naturală care ţine dăunătorii la distanţă
recomandare pe playtech.ro
Cu ce stropesc bunicii de la ţară florile din curte. Varianta naturală care ţine dăunătorii la distanţă
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
Se pun la bătaie 415 milioane de euro de la stat! Cine primește banii
recomandare pe dailybusiness.ro
Se pun la bătaie 415 milioane de euro de la stat! Cine primește banii
Schimbare uriașă pentru români! Ce se întâmplă cu pașapoartele
recomandare pe dailybusiness.ro
Schimbare uriașă pentru români! Ce se întâmplă cu pașapoartele
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
recomandare pe Jurnalul.ro
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
recomandare pe a1.ro
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
Close