EXCLUSIV / E oficial: Elena Udrea, în faliment! Decizia judecătorilor este definitivă
De Narcis Voica.
Publicat pe 03.08.2022 la 23:37
Actualizat pe 03.08.2022 la 23:37
Deținuta Elena Udrea, fosta „Blondă de la Cotroceni”, actualmente „Blonda de la Târgșor”, este, oficial, falimentară, în firma pe care i-o lăuda Lucian Bode.
- Pușcăriașa Elena Udrea are o nouă problemă: firma pe i-o lăuda Lucian Bode a fost declarată falimentară
- „Blonda de la Târgșor” este citată în dosarul în care mai mulți creditori încearcă să recupereze banii
După ce mai mulți creditori au obținut radierea firmei Elenei Udrea, o firmă din Capitală a încercat să facă o jonglerie, contestând decizia, însă instanța a decis, recent, că „Blonda de la Târgșor” și partenera sa penală sunt falimentare, fără vreun dubiu. „Soluția pe scurt: Respinge ca nefondată cererea formulată de creditorul C. E. SA București având ca obiect lămurirea dispozitivului sentinței de intrare în faliment a debitorului B. B. SRL Zalău - Sentința civilă nr. 607 din 15.04.2022 a Tribunalului Sălaj”, au decis magistrații.
Compania înființată de Elena Udrea, fosta „Blondă de la Cotroceni”, actualmente „Blonda de la Târgșor”, s-a dus pe Apa Sâmbetei. „Dispune dizolvarea debitorului persoană juridică. Dispune ridicarea dreptului de administrare al debitorului. Dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitorul are deschise conturi să nu dispună de sume fără un ordin al lichidatorului judiciar. Lichidatorul judiciar va comunica de urgenţă băncilor instituirea acestei interdicţii. Termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare a tabelului suplimentar al acestora nu va depăşi 30 de zile de la expirarea termenului prevăzut anterior pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor – 01.07.2022; termenul de întocmire a tabelului definitiv consolidat nu va depăşi 30 de zile de la expirarea termenului de publicare a tabelului suplimentar – 04.08.2022”, au decis judecătorii, în cazul firmei Băi Boghiș SRL.
„Prin rechizitoriul întocmit în 31 decembrie 2020, procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatei SVE pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.(…) Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit că în perioada 2011-2013, în calitate de reprezentant legal al unui număr de 4 societăți, a emis 41 de facturi de avans nestornate ce nu reprezentau operațiuni reale către trei societăți beneficiare admnistrate tot de inscupltata SVE, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor aferente bugetului de stat și cu consecința cauzării unui prejudiciu în cuantum de 4.163.667 lei, care nu a fost recuperat. După emiterea facturilor fiscale fictive, inculpata SVE a solicitat intrarea în insolvență a celor 4 societăți. În vederea recuperării prejudiciului, s-au instituit măsuri asiguratorii asupra bunurilor inculpatei până la concurența sumei de 4.163.667 lei”,
Citește și: „Prințul silicoanelor” e bun de plată! Doctorul Kasem, într-o situație delicată, din cauza datoriilor