EXCLUSIV / Fratele tânărului mort în condiții suspecte după ce a fost torturat de polițiști a fugit din țară, ca să nu fie „executat” / Mărturie cutremurătoare
De Narcis Voica.
Publicat pe 31.03.2021 la 23:50
Actualizat pe 31.03.2021 la 23:34
Fost membru marcant al grupării Sportivilor, Florian Ghiorghe, zis Aladin, fratele tânărului răpit de polițiștii de la Secția 16, torturat și decedat, după jumătate de an, din cauze necunoscute, a dezvăluit, în exclusivitate pentru SPYNEWS, că a fugit din țară, de teamă să nu fie „executat” de poliție.
- Fratele tânărului care a murit „din cauze necunoscute”, după ce a fost torturat de polițiștii de la Secția 16 a fugit din țară
- Bărbatul a declarat, în exclusivitate pentru SPYNEWS, că a primit semnale că i se va „fabrica” un dosar, ca să ajungă în custodia polițiștilor
- Fugarul crede că și tatăl lui este în pericol, fiindcă a anunțat că va continua lupta fiului mort
Printre lacrimi, Aladin a povestit reporterilor SPYNEWS că fratele lui, Mihai, era exact opusul său. „Eu am avut problemele mele cu legea, însă Mihai era cu biserica, cu rugăciunile... Era exact opusul meu. De fiecare dată îmi zicea să mă apropii de Dumnezeu, să fiu mai bun, să nu mai fac prostii... (...) După ce el a depus plângere împotriva polițiștilor care l-au torturat, eu am început să primesc tot felul de semnale, că mi se pregătește un dosar. Polițiștii au trimis vorbă, printr-un prieten, că vor avea grijă de mine. Eu m-am cumințit de ani buni, nu mai am treabă cu lumea interlopă. Nu am vrut să îmi inventeze un dosar, ca să mă bage după gratii. Așa că am plecat din țară, am preferat să fug, până la terminarea dosarului fratelui meu”, a declarat Florian Aladin, pentru SPYNEWS.
Fratele tânărului care a murit subit, ca și celălalt reclamant, susține că familia sa, aflată în România, a încercat să obțină înregistrările camerelor de supraveghere din blocul în care locuia victima, însă administratorul blocului a refuzat categoric să le pună la dispoziție. „Tatăl meu a lăsat casa exact cum era, în speranța că vor veni cei de la poliție, ca să ridice probe. Însă nu au făcut acest lucru. Am vrut să vedem ultimele imagini cu fratele meu, însă administratorul a refuzat să ne dea înregistrările camerelor de supraveghere. Fratele meu era sănătos înainte de eveniment, însă, în urma bătăii pe care a primit-o de polițiști, a rămas cu sechele. Îmi povestea că îi era frică să iasă din casă, că are coșmaruri, că îl visa pe polițistul care l-a torturat și a urinat pe el. Cu doar câteva zile înainte de a muri, a vomat sânge. Mult sânge. (...) Nu am putut ajunge la înmormântarea lui... Acum, îmi este teamă pentru tatăl meu, mi-e teamă că îl va urma pe Mihai, fiindcă a anunțat că nu vrea să renunțe la dosarul deschis împotriva polițiștilor”, a mai adăugat fratele tânărului mort „din cauze necunoscute”, înmormântat, ieri, în județul Prahova.
Mihai Ionuț Ghiorghe (foto sus) a fost găsit mort în locuința unui prieten, iar procurorii au deschis un dosar de cercetare privind moartea suspectă. Un dosar identic s-a deschis și în urmă cu trei săptămâni, când Teodor Nicolae Gheorghe, cealaltă victimă a polițiștilor de la Secția 16, a murit subit, „din cauza unei boli incurabile”. Acesta din urmă fusese gazat cu spray lacrimogen, în mașina poliției, cu geamurile închise, cu masca de protecție pe față și cu mâinile legate la spate, apoi a fost abandonat într-o zonă rău famată.
În cazul fratelui lui Aladin, medicii legiști au stabilit că aceasta a avut nevoie de 25-30 de zile de îngrijiri medicale. Potrivit actelor de la dosar, în cele 30 de minute de violențe, victima polițiștilor a încasat pumni, bastoane și bocanci în zona capului, a pieptului, a mâinilor, dar și a picioarelor. Iar la final, Viorel Șeicaru, lider de sindicat (foto jos), a urinat pe victimă, ca să demonstreze cam cum stă treaba cu sloganul „Siguranță și încredere”.
„În contextul lipsirii de libertate în mod ilegal a persoanei vătămate prin transportarea ei pe un teren viran situat la periferia mun. București (din zona străzii Drumul Dealul Armanului, sector 4) și în timp ce aceasta era încătușată, au exercitat pentru timp de aproximativ 30 de minute violențe fizice asupra acesteia, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente (bocanci, tomfă) în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare și inferioare, dar și în zona degetelor mâinilor și a tălpilor, după descălțarea acesteia. În urma violențelor, persoana vătămată a suferit leziuni traumatice a căror gravitate a fost evaluată prin 25-30 zile de îngrijiri medicale. (...) Totodată, consideră judecătorul de drepturi și libertăți a fi necesar a explica de ce în secolul XXI comportamentul inculpaților, specific lumii interlope, de a transporta personale vătămate în locuri diferite contra voinței lor, de a o agresa pe una dintre ele în mod repetat prin lovirea cu obiecte dure în diferite zone ale corpului, precum cap, piept, coaste, degete, membre superioare, membre inferioare, tălpi necesită o reacție promptă din partea autorităților pentru a restabili un climat de securitate prin privarea de libertate a inculpaților care au efectuat actele vătămătoare”, se mai arată în dosar.