Homepage » Actualitate » Stiri interne » EXCLUSIV / Lovitură de teatru în dosarul de crimă organizată al lui Dani Mocanu / Așteaptă prescripția faptelor

EXCLUSIV / Lovitură de teatru în dosarul de crimă organizată al lui Dani Mocanu / Așteaptă prescripția faptelor

De Narcis Voica.
Publicat pe 03.01.2022 la 23:42 Actualizat pe 03.01.2022 la 23:42

Celebrul dosar de trafic de crimă organizată în care Dani Mocanu a fost plimbat în 2018 prin fața camerelor de luat vederi ca ursul la circ, pentru amuzamentul publicului, poate fi considerat încă o reușită a vajnicilor luptători antimafia, plătiți cu mii de euro pe lună din bani publici.

  • S-a rezolvat și dosarul de crimă organizată al lui Dani Mocanu: faptele se prescriu peste câteva luni
  • Procesul redeschis în 2020 nu a avut niciun termen, așa că... ghinion!
  • Dacă ar începe acum, se amână de câteva ori, urmează vacanța judecătorească, apoi faptele se prescriu

Conform DIICOT, „prin actul de sesizare s-a reţinut că începând cu anul 2011 și până în septembrie 2017, inculpatul Anton Ionel a inițiat și constituit un grup infracțional organizat la care au aderat inculpaţii” (mai mulți indivizi, printre care și Dani Mocanu - n.r.). Potrivit legii, termenul de prescripție începe din momentul în care a fost săvârșită ultima faptă - deci, septembrie 2017.
Potrivit portalului instanțelor de judecată, indivizii sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat. „Iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”, zice legea.
Tot conform legii, termenul de prescripție a faptelor penale este de 5 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 5 ani”.
Deci, în cazul de față, ar fi de cinci ani. Cum, matematic, 2022-2017=5, înseamnă că în septembrie a.c. se termină totul. Cu achitări. Așa că, timp de cinci ani, proxeneții au făcut bani, fiind lăsați în libertate, iar polițiștii și procurorii au încasat salariile, ca și judecătorii care au dispus să înceapă procesul, dar nu au stabilit niciun termen. Între timp, românii care trăiesc într-o țară sigură au cotizat la buget, ca să fie toată lumea fericită. Culmea, chiar dacă va începe acum procesul redeschis în 2020, după „tradiționalele” amânări, urmează vacanța judecătorească, iar în septembrie se termină totul.
Iată ce spuneau procurorii DIICOT, în 2018: „La data de 19.03.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilorANTON IONEL zis “Lupu”, ANTON FLORIN, VIȘINESCU IONUȚ, MOCANU DANIEL, TĂTĂRĂSCU MARIAN-IONEL, MOCANU ROMARIO, OŢELEA IONUŢ-ALEXANDRU, BOLBOAŞĂ STELIAN, ANGHEL MARIUS-CONSTANTIN, ANTON GHEORGHE şi ANTON IOANA pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism şi spălare de bani.
Prin actul de sesizare s-a reţinut că începând cu anul 2011 și până în septembrie 2017, inculpatul Anton Ionel a inițiat și constituit un grup infracțional organizat la care au aderat inculpaţii Anton Florin, Tătărăscu Marian-Ionel, Marinescu Georgian-Iulian, Vișinescu Ionuț, Mocanu Daniel, Mocanu Romario, Bolboaşă Stelian, Anghel Marius-Constantin precum şi alţi suspecţi cercetaţi în Marea Britanie, având ca scop organizarea unei laborioase activități infracționale, acționând în mod coordonat în vederea săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor pe teritoriile României și Marii Britanii.
S-a reţinut că tinerele racolate de către inculpatul Anton Florin practicau prostituţia în Londra, fiind cazate în imobile închiriate de către membrii grupării, situate în diverse cartiere, respectiv Hendon, Colindale, Ilford, etc. În fiecare imobil practicau prostituţia cel puţin 2-3 tinere care erau supravegheate și protejate de către oamenii de încredere ai inculpatului Anton Ionel.
Pentru fiecare prostituată, unul dintre membrii grupării, a creat conturi pe site-uri de profil cu anunţuri prin care acestea îşi ofereau serviciile sexuale contra cost. Taxele de înregistare a profilurilor erau achitate de regulă din conturi bancare ale liderului grupării, dar și ale altor membri, deschise la unități bancare din Marea Britanie.
Sumele de bani obținute din proxenetism erau, de regulă, transferate în România prin societățile de profil, folosindu-se intermediari sau persoane interpuse, dar și personal de către membrii grupării care se deplasează frecvent pe ruta România-Marea Britanie.
În acest scop, inculpatul Anton Ionel a cooptat în gruparea sa pe inculpatul Anghel Marius- Constantin şi pe un alt suspect care se ocupau de identificarea unor persoane dispuse să accepte primirea de sume de bani expediați din Marea Britanie, sume de bani ce ajungeau ulterior la liderul grupului. Prin activitatea infracțională desfășurată începând cu anul 2011, inculpatul Anton Ionel şi-a achizitionat mai multe bunuri imobile şi bunuri mobile în municipiului Bucureşti. Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că inculpatul Anton Ionel a fost ajutat în activitatea infracțională de spălare a banilor de către fratele său, inculpatul Anton Florin dar și de părinții săi, inculpații Anton Ioana și Anton Gheorghe, persoane care și-au atribuit în proprietate bunuri achiziționate de către liderul grupării din banii proveniți din activitățile ilicite, cunoscând proveniența acestor sume de bani, un rol foarte important în coordonarea activității de spălare a banilor având-o de fapt fratele său, inculpatul Anton Florin.
În vara anului 2016, inculpatul Anton Ionel a intrat în relaţii infracţionale cu inculpatul Mocanu Daniel și fratele acestuia,inculpatul Mocanu Nando- Ionuț, ambii fiind implicați în activităţi de proxenetism. Astfel, inculpatul Mocanu Daniel i-a plasat inculpatului Anton Ionel o persoană de sex feminin, cetățean român cu domiciliul în Republica Moldova, ce anterior practicase prostituţia în Dublin, Irlanda, şi care mai apoi, la sfârşitul anului 2016, a practicat prostituția sub protecţia grupării într-una dintre locațiile închiriate din Londra. S-a reţinut că inculpatul Mocanu Daniel i-a plasat periodic prostituate de lux inculpatului Anton Ionel, pentru a întreţine raporturi sexuale, o parte din sumele de bani revenind inculpatului Mocanu Daniel. Materialul probator administrat în cauză a relevat existența grupului infracțional, precum și organizarea acestuia, membrii grupării acționând în mod concertat sub coordonarea lui Anton Ionel pentru realizarea activității infracționale și obținerea de venituri ilicite.
Totodată, în perioada 2011- 2015, la acest grup infracţional au aderat şi alţi suspecţi a căror activitate infracţională a constat în racolarea şi exploatarea unor tinere tot în Marea Britanie, sub protecţia inculpatului Anton Ionel. În scopul determinării mai facile la practicarea prostituției și pentru asigurarea „loialității” tinerelor față de membrii grupării, aceștia au iniţiat și au menținut aparente relații de iubire după metoda cunoscută „lover-boy”, interesul urmărit de către membrii grupului fiind acela de a exploata victimele o perioadă cât mai îndelungată de timp și de a obține sume cât mai mari de bani”.

Citește și: Averile incredibile ale șpăgarilor din conducerea Jandarmeriei Române care făceau ofițeri la apelul bocancilor / Unul dintre ofițeri organiza chefuri pentru procurori și judecători

În articolul
EXCLUSIV / Lovitură de teatru în dosarul de crimă organizată al lui Dani Mocanu / Așteaptă prescripția faptelor
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Cutremur în România! Ce magnitudine a înregistrat seismul din această dimineață
Stiri interne • la 08:16
Cutremur în România! Ce magnitudine a înregistrat seismul din această dimineață
  • Cutremur în România, astăzi, 26 aprilie 2024
  • Ce magnitudine a înregistrat seismul
Horoscop vineri, 26 aprilie 2024: Vărsătorii se vor bucura de o zi liniștită
Horoscop zilnic • la 07:58
Horoscop vineri, 26 aprilie 2024: Vărsătorii se vor bucura de o zi liniștită
  • Horoscopul zilei de vineri, 26 aprilie 2024
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de vineri
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Rețetă de cheesecake cremos din doar trei ingrediente. Îți ia 10 minute să îl prepari și are un gust delicios
Retete • la 00:14
Rețetă de cheesecake cremos din doar trei ingrediente. Îți ia 10 minute să îl prepari și are un gust delicios
  • Cum să gătești un cheesecake din doar trei ingrediente
  • Nu conține zahăr, dar are un gust fabulos
Alertă în România! Au fost depistați tânțari care răspândesc malaria. Cât de periculoși sunt
Stiri interne • ieri la 23:42
Alertă în România! Au fost depistați tânțari care răspândesc malaria. Cât de periculoși sunt
  • Țânțarii care să răspândesc malaria au fost depistați în România
  • Semnal de alarmă din partea specialiștilor pentru toți românii
Xtra Night Show. Cum au sărbătorit Dinu Maxer și Magdalena Chihaia, de ziua ei de naștere, în Dubai: „Nu am apucat să...”. Și-au planificat vacanța din timp
Emisiuni TV • ieri la 23:30
Xtra Night Show. Cum au sărbătorit Dinu Maxer și Magdalena Chihaia, de ziua ei de naștere, în Dubai: „Nu am apucat să...”. Și-au planificat vacanța din timp
  • Cum au sărbătorit Dinu Maxer și Magdalena Chihaia, de ziua ei de naștere, în Dubai
  • Și-au planificat vacanța din timp
Una dintre dansatoarele lui Dorian Popa, acuzată că ar fi motivul despărțirii dintre el și Babs: „O relație...”. Cum a comentat Bianca zvonurile / FOTO
Showbiz intern • ieri la 22:10
Una dintre dansatoarele lui Dorian Popa, acuzată că ar fi motivul despărțirii dintre el și Babs: „O relație...”. Cum a comentat Bianca zvonurile / FOTO
  • Una dintre dansatoarele lui Dorian Popa, acuzată că ar fi motivul despărțirii dintre el și Babs
  • Cum a comentat Bianca zvonurile / FOTO
Vezi toate știrile noi
Recomandări
O tânără de aproximativ 20 de ani s-a aruncat de la etajul 5 al unui bloc din Brașov. Femeia ar fi născut recent
recomandare pe observatornews.ro
O tânără de aproximativ 20 de ani s-a aruncat de la etajul 5 al unui bloc din Brașov. Femeia ar fi născut recent
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
recomandare pe as.ro
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile „Zeiței de la Montreal”
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Romania TV
Viaţa bate filumul! Cu cine şi-a refăcut viaţa văduva lui Sergiu Nicolaescu. Este un apropiat al marelui actor şi regizor!
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Romania TV
Pune o linguriţă cu zahăr în maşina de spălat. Trucul genial pe care ar trebui să-l ştie toate gospodinele!
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
recomandare pe antena3.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Horoscop 26 aprilie 2024. Peștii visează cu ochii deschiși, Gemenii pornesc pe un nou drum
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 26 aprilie 2024. Peștii visează cu ochii deschiși, Gemenii pornesc pe un nou drum
Noul metrou Metropolis a ajuns în Depoul Berceni din Bucureşti. Primele imagini cu garnitura şi noile dotări
recomandare pe antena3.ro
Noul metrou Metropolis a ajuns în Depoul Berceni din Bucureşti. Primele imagini cu garnitura şi noile dotări
Petre Roman, gest ȘOC în urmă cu puțin timp! Puțini au observat detaliul
recomandare pe playtech.ro
Petre Roman, gest ȘOC în urmă cu puțin timp! Puțini au observat detaliul
Cu ce stropesc bunicii de la ţară florile din curte. Varianta naturală care ţine dăunătorii la distanţă
recomandare pe playtech.ro
Cu ce stropesc bunicii de la ţară florile din curte. Varianta naturală care ţine dăunătorii la distanţă
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
Vești bune pentru pensionari! Guvernul a făcut anunțul mult așteptat!
recomandare pe dailybusiness.ro
Vești bune pentru pensionari! Guvernul a făcut anunțul mult așteptat!
Se pun la bătaie 415 milioane de euro de la stat! Cine primește banii
recomandare pe dailybusiness.ro
Se pun la bătaie 415 milioane de euro de la stat! Cine primește banii
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
recomandare pe Jurnalul.ro
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
recomandare pe a1.ro
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
Close