EXCLUSIV / Mărturia şocantă a bărbatului care l-a ajutat pe ucigaşul poliţistului din Timiş! Singurul aliat al criminalului rupe tăcerea

+5 click pentru
galerie

Singura persoană care i-a fost alături la greu individului care a executat un poliţist în misiune şi a rănit un altul a făcut declaraţii incredibile, în exclusivitate pentru SPYNEWS.

Avocatul Călin Clopina, care l-a reprezentat pe Ionel Marcel Lepa în dosarul în care acesta a fost condamnat pentru tâlhărie, a dezvăluit, ieri, reporterilor SPYNEWS, că nu l-a crezut capabil de crimă pe clientul său. "Nu avea familie. Avea o concubină, de care s-a despărţit tunci când a primit condamnarea, în 2017. Lepa s-a prezentat la toate termenele, nu a făcut probleme pe parcursul procesului. Avea un rest de pedeapsă, fiindcă a fost condamnat pentru mai multe furturi şi o tentativă de evadare sau evadare, nu îmi mai amintesc cu exactitate. Când a primit condamnarea, l-am sfătuit să se predea, pentru a-şi ispăşi pedeapsa. Din patru ani, făcea doi, iar acum era liber. Nu m-a ascultat. După condamnare, a dispărut, nu am mai ştiut nimic despre el. Dacă aş fi sesizat la el un comportament violent sau aş fi suspectat că este capabil de asemenea fapte, nu l-aş mai fi reprezentat. Când am văzut la ştiri că a ucis un poliţist aflat în misiune, nu mi-a venit să cred. Nu îl credeam capabil de aşa ceva", a declarat fostul avocat al lui Lepa.

Judecat în stare de libertate, deşi era recidivist şi fusese eliberat condiţionat, cu o "coadă" de 1500 de zile, Lepa a dispărut fără urmă, ascunzându-se, potrivit unor surse, peste hotare. Duminică, el a fost văzut şofând pe raza judeţului Timiş, iar poliţiştii de la Urmăriri au cerut sprijinul agenţilor din teren, pentru a-l opri pe fugar în trafic. Încolţit de poliţiştii "înarmaţi" cu bastoane reflectorizante şi pistoale "Carpaţi", care trag după colţ atunci când cu se blochează cartuşele în ele, urmăritul internaţional a deschis focul asupra poliţiştilor, cu un pistol de ultimă generaţie.

Agentul Cristian Amariei (foto sus) a fost atins de două gloanţe, iar plaga de la gât i-a fost fatală. Colegul poliţistului ucis a încasat un glonţ în picior şi a ripostat, trăgând asupra criminalului, rănindu-l la umăr. Imediat după ce l-a ucis pe primul poliţist şi l-a rănit pe cel de-al doilea, criminalul – care a fost lăsat ani la rând în libertate de judecători - a dispărut fără urmă.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro