EXCLUSIV / Oana Roman, decizie neaşteptată în scandalul cu un milionar celebru / Acuzaţii grave

+4 click pentru
galerie

Oana Roman poate răsufla uşurată: a scăpat de unul dintre cele mai grele procese, în care un milionar celebru o acuza că i-a falimentat firma.

Recent, procesul în care SC Prospecţiuni SA, a lui Ovidiu Tender, solicita sancţionarea mai multor persoane din conducere, pentru că deciziile acestora ar fi adus prejudicii companiei, a luat sfârşit.

Început în 2009, procesul a fost amânat de zeci de ori, iar recent Tribunalul Bucureşti a decis să-l închidă, motivând că cererea este perimată. “Admite excepţia de perimare. Constată perimată cererea formulată de reclamanta SC PROSPECTIUNI SA în contradictoriu cu pârâţilor DOBRESCU DRAGOS, ROMAN IOANA SABINA, IONESCU CALINESTI D'ALBON AIMEE MARGUERITE, BĂLCĂCEAN COSMIN, BĂLCĂCEAN COSMIN. Cu recurs în 5 zile de la pronunţare”, au decis judecătorii.

Conform profit.ro, Prospecțiuni SA, intrată în insolvență în aprilie 2016, primul trimestru din 2018 cu un profit net de 15,63 milioane lei, față de pierderea de 4,37 milioane lei din perioada similară a anului trecut, și cu o cifră de afaceri de peste 51 milioane lei, de peste 18 ori mai mari comparativ cu T1 2017. Potrivit administratorului judiciar Euro Insol, compania a fost obligată să ceară intrarea în insolvență atât din cauza amânării de proiecte de către clienții din industria petrolieră, după prăbușirea prețurilor la țiței și gaze, cât și ca urmare a sechestrului instituit de ANAF asupra activelor imobiliare ale companiei în dosarul Carom, sechestru care a dus ulterior la refuzul băncii de stat Eximbank de a prelungi o linie de credit de 13 milioane lei acordată Prospecțiuni SA.

Ovidiu Tender, care controlează furnizorul de servicii geologice și geofizice pentru industria petrolieră Prospecțiuni prin firma Tender SA, cu 55,7% din acțiuni, a fost condamnat pe 8 iunie 2015 la 12 ani și șapte luni de închisoare pentru înșelăciune și spălare de bani în dosarul Carom și își ispășește pedeapsa la Penitenciarul de Maximă Siguranță Arad.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro