EXCLUSIV / Răsturnare de situație în cazul polițistului care le-a dat amenzi de 20.000 de lei unor voluntari / Decizie de ultimă oră

+6 click pentru
galerie

Cazul polițistului care și-a făcut norma de amenzi pe spinarea unor voluntari prinși în timp ce duceau hrană bătrânilor izolați în case a luat o turnură neașteptată.

Deși, inițial, șefii direcți ai agentului devenit celebru după ce a dat amenzi de 20.000 de lei unor voluntari au susținut că nu pot lua măsuri împotriva acestuia, motivând că este dreptul lui să dea câte amenzi vrea și să stabilească valoarea sancțiunilor, conducerea IPJ Brăila a decis să deschidă o anchetă disciplinară. După apariția articolului ”Voluntarii care hrănesc bătrânii izolați în case, pedepsiți de Poliția Română” pe www.spynews.ro, șefii ”Agentului 20.000” au dezvăluit reporterilor noștri că au fost sesizați ofițerii de la Control Intern, pentru elucidarea condițiilor în care au fost aplicate sancțiunile buclucașe.

Săptămâna trecută, SPYNEWS a dezvăluit că un agent de poliție din comuna brăileană Tufești, detașat pe perioada străii de urgență în comuna Zăvoaia, a amendat pe bandă rulantă voluntarii care asigurau hrana persoanelor izolate la domiciliu. Astfel, cei care au vrut să ajute semenii au primit două amenzi de 20.000 de lei și o amendă de 2.000 de lei, ca să le intre bine în cap ce înseamnă facerea de bine și să nu se mai plimbe pe străzi, ca să ducă mâncare bătrânilor închiși în case.

Mai mult, conform celor amendați de vajnicul organ al legii, procesele-verbale ar fi fost întocmite ilegal, polițistul susținând, în cazul unuia dintre ei, că ar fi fost depistat în altă localitate, deși martor la incident ar fi fost chiar primarul. Astfel, cei trei bărbați - angajați la primărie și la școală - au decis să-l dea în judecată pe agentul de poliție, solicitând anularea sancțiunilor contravenționale, și să sesizeze Parchetul, acuzând că au fost victimele unor abuzuri.
 

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro