EXCLUSIV / România, ţinta unui jihadist expulzat din ţară / Anunţ îngrijorător al simpatizantului ISIS!

+6 click pentru
galerie

Un sirian expulzat din România fiindcă recruta tineri dispuşi să lupte pentru ISIS a făcut un anunţ incredibil, care a pus în gardă Serviciul Român de Informaţii.

Mahmoud Bascho, jihadistul declarat indezirabil pe teritoriul ţării noastre în anul 2017, a deschis, recent, un proces în care a solicitat revizuirea deciziei de expulzare, ţinta simpatizantului ISIS fiind una clară: să se întoarcă în România, cât mai rapid! Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti, însă, după ce au analizat cererea jihadistului, magistraţii au ajuns la concluzia că nu este de competenţa lor, aşa că au declinat cauza Curţii Supreme. „Admite excepţia necompeteneţei materiale a instanţei. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, au decis judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti, la finele anului trecut. Astfel, dosarul de revizuire va fi judecat de ICCJ şi, dacă i se va accepta cererea, sirianul va putea reveni în România înainte de termenul de zece ani.

Alungaţi din România

În 2017, judecătorii i-au declarat indezirabili pe Mahmoud Bascho şi soţia acestuia, Nina Rosebrock, dispunând ca cei doi să fie expulzaţi imediat. „Admite sesizarea formulată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Declară ca indezirabili pe teritoriul României, pentru o perioadă de 10 ani, pe pârâţii Mahmoud Bascho şi Nina Rosebrock. Dispune ca părăsirea teritoriului României să se facă de îndată. Executorie. Hotărârea se comunică Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pârâţilor şi Inspectoratului General pentru Imigrări. Cu recurs în 10 zile de la comunicare. Cererea de exercitare a căii de atac se depune la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal”, au decis, la momentul respectiv, magistraţii.

Recrutau terorişti pentru ISIS

Cei doi, care erau studenţi din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘’Iuliu Haţieganu’’ din Cluj-Napoca, au fost declaraţi indezirabili după ce Serviciul Român de Informaţii a constatat că derulau activităţi de propagandă şi îndoctrinare religioasă, fiind adepţi ai ideologiei ISIS. ’Urmare a măsurilor specifice întreprinse de către Serviciul Român de Informaţii în cooperare cu Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Bucureşti şi Inspectoratul General pentru Imigrări din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi ca urmare a sesizării Curţii de Apel Bucureşti, de către organele abilitate, prin sentinţele nr 672 din 01._03.2017 şi, respectiv 673 din 01.03.2017 s-a dispus declararea ca persoane indezirabile pentru România a doi cetăţeni germani, M.B. şi N.R., unul dintre ei de origine siriană, pentru o perioadă de 10 ani. M.B. şi N.R. au intrat în atenţia Serviciului nostru în cursul anului 2016, întrucât derulau activităţi care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri la adresa securităţii naţionale.

Aceştia au parcurs un proces rapid de (auto)radicalizare şi au aderat la ideologia organizaţiei teroriste Daesh, manifestând o predispoziţie spre violenţă. M.B. şi N.R. au derulat activităţi de propagandă şi îndoctrinare religioasă, cu scopul atragerii unor coreligionari din România spre ideologia jihadistă. Mai mult, pe parcursul şederii în România, cei doi au prospectat ideea de a călători în Siria, cu scopul de a se alătura Califatului Daesh. Având în vedere aspectele menţionate, SRI a acţionat în scopul prevenirii materializării ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, rezultate din prezenţa şi activităţile desfăşurate pe teritoriul României de către cetăţenii străini’’, a anunţat SRI, la momentul respectiv.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro