Experimentează bucătăria mediteraneană: 4 destinații de vacanță
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 18.02.2020 la 15:10
Actualizat pe 18.02.2020 la 15:22
Călătoriile în locuri unde te poți bucura de mâncarea mediteraneană sunt o încântare atât pentru suflet și minte, cât și pentru papilele gustative. În astfel de zone găsești plaje sărutate de soare, sate încântătoare - așezate pe litoral, munți impunători și mâncare proaspătă și delicioasă. Această combinație între dieta tradițională mediteraneană, vremea frumoasă, oameni ospitalieri, frumusețe naturală, cât și un stil de viață relaxat o să îți transfome vacanța în una de vis!
Călătoriile în locuri unde te poți bucura de mâncarea mediteraneană sunt o încântare atât pentru suflet și minte, cât și pentru papilele gustative. În astfel de zone găsești plaje sărutate de soare, sate încântătoare - așezate pe litoral, munți impunători și mâncare proaspătă și delicioasă. Această combinație între dieta tradițională mediteraneană, vremea frumoasă, oameni ospitalieri, frumusețe naturală, cât și un stil de viață relaxat o să îți transfome vacanța în una de vis!
Iată câteva destinații de vacanță pe care trebuie să le vizitezi, dacă vrei să te bucuri de preparatele mediteraneene.
Cipru
Pentru o experiență culinară de neuitat, Cipru este o destinație care nu trebuie ratată. Distanța mică de Orientul Mijlociu a avut cu siguranță un impact asupra gastronomiei insulei, deoarece multe feluri de mâncare sunt similare cu cele din regiune. Aromele sunt, de asemenea, împărțite între Cipru și Turcia, dar rețetele de aici sunt asemănătoare celor din gastronomia greacă.
Poți încerca halloumi - Halloumi este probabil cel mai cunoscut produs al Ciprului, popular fiind în multe țări din Europa și Orientul Mijlociu. Aroma ușor sarată și textura cauciucată sunt elementele care au transformat această delicatețe într-un produs favorit al multor bucătari. Tocmai de aceea, produsul se regăsește în numeroase feluri de mâncare – de la miel și până la cartofi prăjiți. Așa că dacă vrei să te bucuri de gastronomia cipriotă, poți opta oricând pentru o vacanță prin early booking in Cipru, oferta de la Dertour.ro.
Plăceri culinare din Insula Paros, Grecia
În Paros preparatele delicioase află în locuri neașteptate. Mai exact, nu trebuie să cauți restaurante luxoase, pentru că aici găsești mâncare gustoasă și în localurile mici.
Fiecare insulă din Mediterană are propriile obiceiuri locale, cât și mâncăruri tradiționale specifice. Preparatul popular din Paros este Gouna, pronunțată la fel ca „blană” în limba greacă, dar care înseamnă de fapt macrou sărat și uscat la soare. Acesta este consumat, de obicei, cu verdeață, numită „Horta” în greacă. Horta sunt plante fierte și servite cu suc de lămâie și ulei de măsline.
Preparate delicioase în Salonic
Pentru mulți iubitori de mâncare, Salonic este un paradis gastronomic. Mergând pe străzi, ești atras din toate direcțiile de aromele cărnii la grătar, de cafea aromată, de pâine proaspătă, de plăcintele savuroase și de mirosul dulce de la brutariile care pregătesc tavă după tava cu deserturi însiropate.
Orașul Salonic este o zonă importantă pentru comerț, fiind lângă mare și chiar pe Egnatia Odos (vechea autostradă romană care ducea din Italia și până în Asia) și se află pe vârful sudic al Peninsulei Balcanice. Așadar, aici preparatele includ ingrediente de tip mediteranean, dar și din Asia.
Spania
Multe bucătării regionale se încadrează sub umbrela bucătăriei spaniole, inclusiv basca, andaluza, cea catalană și valenciana.
În Barcelona, de exemplu, te poți bucura mai ales de bucătăria clasică catalană. Aceasta include brânzeturi artizanale la nivel local și jamón serrano sărat, cu un pahar de Cava, vinul spumos al regiunii. În Barcelona există numeroase locuri incredibile pentru a mânca, de la restaurante cu stele Michelin, la terase mici. Ajuns aici trebuie să treci pe la Alkimia: un restaurant care se mândrește cu stele Michelin, și care servește preparate care îmbină modernul și tradiționalul, dar și Quimet & Quimet - un bar de tapas care are o istorie de 100 de ani și o reputație impresionantă.
Roșii coapte, suculente și aromate. Masline brune. Preparate de patiserie umplute în miere și fistic. Acestea sunt doar câteva din bunătățile pe care le găsești în destinațiile mediteraneene prezentate mai sus. Aromele Mediteranei sunt diverse. Regiunea se întinde pe trei continente (Europa, Asia și Africa) și include multe culturi distincte. Fiecare are propria sa tradiție culinară unică. Bucătăria mediteraneană o include pe cea - spaniolă, provensală, italiană, greacă, turcă și levantină și nu doar atât. Indiferent că alegi să vizitezi Grecia, Italia, Spania ori Cipru, în aceste locuri preparatele sunt o fericire pentru papilele gustative.