Explozie puternică în Galaţi. Peste 100 de persoane au fost evacute, după ce o garsonieră a sărit în aer

Explozie puternică în Galaţi. Peste 100 de persoane au fost evacute, după ce o garsonieră a sărit în aer © captură video

Explozie urmată de incendiu în Galaţi. Peste 100 de persoane au fost evacuate după ce o garsonieră dintr-un bloc a sărit în aer. Patru oameni, răniţi de suflul deflagraţiei, au ajuns la spital. Locatarii au rămas fără adăpost!

Vineri seară, o explozie puternică s-a produs într-un bloc de locuinţe din Galaţi. Deflagraţia a fost urmată de un incendiu. Peste 100 de persoane au fost evacuate, după ce o garsonieră de la etajul trei a sărit în aer.

La faţa locului au intervenit patru echipaje de pompieri. Proprietarul a fost dus la spital cu arsuri pe braţe şi picioare, iar alte patru persoane, cu atacuri de panică şi intoxicaţie cu fum.

Pompierii au stabilit că explozia a fost provocată de o butelie de gaz defectă.

Ce s-a întâmplat cu locatarii, după explozie

După producerea deflagraţiei, vineri noaptea, patru familii au fost cazate într-un centru pus la dispoziţie de Primăria Galaţi. Locatarii au rămas fără adăpost în toiul iernii pentru că Inspecţia în Construcţii nu le-a permis să se întoarcă în imobil. 

"Noi am stins focul, nu s-a extins la apartamentele vecine, dar din cauza exploziei cei de la Inspecţia în Construcţii au decis să nu le permită oamenilor să stea în apartamentele învecinate. Mâine dimineaţă (n.r. sâmbătă) vor reveni pentru a verifica structura de rezistenţă, până atunci familiile afectate vor merge la rude. Ceilalţi locatari pot reveni în case, dar nu au apă şi energie electrică", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, pentru Mediafax.

Purtătorul de cuvânt a precizat că au fost scoase din garsonieră alte cinci butelii. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro