Familia poliţistului ucis în Timiş va fi despăgubită. Sindicaliştii consideră suma prea mică

Familia poliţistului ucis în Timiş va fi despăgubită. Sindicaliştii consideră suma prea mică © Foto: Captură

Ministerul de Interne a decis ca familia poliţistului din Timiş ucis într-o misiune să fie despăgubită. Astfel, soţia şi cei doi copii vor primi suma de 20.000 de euro.

În plus, cei doi băieţi vor putea să fie admişi în şcolile militare fără să suţină examen, în timp ce soţia sa va putea să fie încadrată în structurile MAI. După anunţul făcut de Ministerul de Interne, sindicaliştii au precizat că suma este prea mică comparativ cu tragedia care a avut loc, potrivit Digi24.

„MAI se va deconta faţă de familie şi a achitat o despăgubire de doar 20.000 de euro pentru viaţa poliţistului, asta în timp ce viaţa unui urs brun braconat costa 40.000 de euro. Cam asta este valoarea poliţistului român în România. Valoarea despăgubirii pentru poliţiştii căzuţi la datorie în misiuni se acordă în baza unei Hotărâri de Guvern emise în urmă cu 10 ani. De atunci, nimic nu s-a schimbat. Trebuie ca în momentul în care poliţistul îşi riscă viaţa, să ştie că în spatele lui stă un minister care îl apară şi o legislaţie de care va putea beneficia în situaţia unei astfel de tragedii. Mai mult ca sigur familia nu va putea accesa sub nicio formă o sumă mai mare din partea MAI, nici în instanţă, nici pe baza actelor normative în vigoare”, a transmis liderul sindicatului Europol, Cosmin Andreica, potrivit sursei citată.

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro