Familia primului rege al romilor, în doliu! Fratele lui Ioan Cioabă și soția lui, confirmată cu coronavirus, au murit în aceeași zi

Familia primului rege al romilor, în doliu! Fratele lui Ioan Cioabă și soția lui, confirmată cu coronavirus, au murit în aceeași zi © Facebook

Doliu în comunitatea romă din Sibiu! Gogu Mihuțescu, fratele primului rege al romilor, Ioan Cioabă și soția lui au murit în aceeași zi, la interval de câteva ore. Femeia era confirmată cu noul coronavirus, iar bărbatul, suspect. 

Gogu Mihuțescu, fratele primului rege al romilor, Ioan Cioabă și soția lui au murit în aceeași zi. Femeia era confirmată cu noul coronavirus. Gogu Mihuțescu era suspect.

Bărbatul avea 70 de ani, iar soția acestuia aproximativ 68.

Rudele lui Gogu Mihuțescu susțin că cei doi soți au fost plecați, în urmă cu aproape trei săptămâni, în Turcia, iar de când s-au întors, au început să aibă simptome specifice. 

La Spitalul Clinic Județean Sibiu, cei doi și-au dat ultima suflare. 

„Soția lui este confirmată cu coronavirus, încă de sâmbătă seara. A avut coronavirus și cadrele medicale care au dus-o vineri cu salvarea sunt acum în izolare. Ea a fost intubată, am stat câteva zile, am așteptat, am crezut că își revine, dar în final a decedat. Între timp și sotul a fost internat, chiar cu o zi sau două înaintea femeii. Avea probleme medicale, făcea dializă. S-a agravat și starea lui și a murit luni. Era suspect”, a declarat Dorin Cioabă pentru Ora de Sibiu

Apel către autorități pentru testarea comunității de romi

În acest context, Regele Cioabă a făcut apel la autorități pentru a începe testarea de urgență a persoanelor din comunitatea de romi din Sibiu. 

„De aceea, vă rog să ajutați această comunitate de romi, vă rog să întreprindeți toate măsurile pentru a stopa acest focar de infecție, pentru a fi de urgență testați oamenii, pentru că le este teamă, pentru copiii lor, pentru ei. Mulți dintre aceștia, neamuri fiind, au intrat în contact”, a precizat Dorin Cioabă. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro