Botoşăneanca acuzată că şi-a ucis bebeluşul, lăsată de autorităţi şi fără al doilea copil

Botoşăneanca acuzată că şi-a ucis bebeluşul, lăsată de autorităţi şi fără al doilea copil © monitorulbt.ro

Femeia acuzată că şi-a ucis şi incendiat bebeluşul în spatele casei din Hudeşti, Botoşani, a rămăs şi fără fetiţa de şase ani pe care o creştea. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a luat această decizie în urma unei anchete. 

DGASPC a decis să o dea pe fetiţa de şase ani în plasament familial la unchiul matern care locuiește în Dorohoi. La bunicii materni, acolo unde locuia familia, nu sunt condiţii necesare pentru creşterea şi dezvoltarea micuţei, au sesizat autorităţile. 

„Copilul de șase ani va merge în plasament familial la unchiul matern, pentru că la actuala familie unde locuiește, respectiv bunicii materni, nu sunt condițiile necesare pentru creșterea și dezvoltarea acestui copil. Am identificat familia unchiului matern care și-a asumat creșterea copilului. Momentan lucrăm la documente și când vom avea dosarul complet vom intra în instanță cu această propunere de plasament familial la unchiul matern, pe perioada anchetei. Nicio măsură privind plasamentul familial nu este definitivă. Ea poate fi revocată după o lună, un an, cinci, funcție de schimbările sau nu a mediului familial sau al condițiilor care au dus la instituirea măsurilor de protecție”, a declarat Alexandru Colbu, director adjunct al DGASPC Botoșani, potrivit monitorulbt.ro.

De asemenea, femeia de 36 de ani va fi supusă unor investigaţii medicale, dar şi unei evaluări psihiatrice pentru a se stabili dacă avea discernământ.

Botoşăneancă reţinută după ce şi-a îngropat bebeluşul!

Femeia din Hudeşti, Botoşani a ajuns la audieri după ce şi-ar fi îngropat bebeluşul nou-născut. Cazul a fost raportat de medicul de familie, care ştia că săteanca trebuia să nască şi a văzut-o fără burta de gravidă. 

Botoşăneanca ar fi născut la începutul acestei luni. Când medicul de familia a văzut că botoşăneanca nu mai are burta de gravidă şi nici urmă de copil prin preajmă, a întrebat-o ce s-a întâmplat. Aceasta i-a mărturisit că bebeluşul a murit la naştere şi l-a îngropat. Totul ar fi avut loc în gospodărie. 

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro