Femeile care își doresc să devină mame, sfătuite să aștepte până la sfârșitul pandemiei de coronavirus

Femeile care își doresc să devină mame, sfătuite să aștepte până la sfârșitul pandemiei de coronavirus © Pixabay

Virusul Covid-19 face pe zi ce trece tot mai multe victime, indiferent de vârstă, deși autoritățile au luat și iau în continuare măsuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Noul coronavirus a făcut victime chiar și în rândul bebelușilor, fapt pentru care autoritățile au venit cu un sfat, dar în același timp și cu o avertizare pentru femeile care își doresc ca în perioada următoare să devină mame.

Autoritățile le avertizează pe cele care sunt gata să apeleze la fertilizarea in vitro să mai aștepte, cel puțin până criza provocată de coronavirus se va diminua, deoarece virusul ar putea avea efecte negative și asupra sarcinii și implicit a fătului.

Societatea Europeană pentru Reproducere Umană şi Embriologie a emis un raport prin care sfătuiește cuplurile care au decis că vor să devină părinți apelând la fertilizarea in vitro să mai aștepte. Specialiștii avertizează că un asemenea tratament efectuat în plină pandemie de coronavirus ar putea suferi complicații. Atât mama, cât și fătul ar putea contacta mai ușor virusul Covid-19.

„Sfătuim toți pacienții care doresc sau iau în considerare un tratament de fertilizare, chiar dacă nu îndeplinesc criteriile de diagnostic pentru infecția cu Covid-19, să evite o sarcină în acest moment”, se arată în raportul specialiștilor. 

Ba mai mult, aceștia le recomandă celor care deja am început acest tratament să înghețe embrionii deja formați și să reia procesul de fertilizare după terminarea crizei de coronavirus.

”În cazul pacienților care au început deja tratamentul, vă recomandăm să luați în considerare congelarea embrionilor  pentru un transfer ulterior”, au mai declarat aceștia.

Reprezentanții Societății Europene pentru Reproducere Umană şi Embriologie au emis aceast raport deși nu există dovezi că virusul ar avea un efect negativ asupra sarcinii. Însă, femeile însărcinate și infectate cu Covid-19 ar putea naște prematur.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro