Femeile plătite prin DDA primesc indemnizaţie de creştere a copilului. Cum se calculează

Femeile plătite prin DDA primesc indemnizaţie de creştere a copilului © fotografie simbol - pixabay

Femeile care sunt plătite prin DDA vor primi indemnizaţie de creştere a copilului. Guvernul a aprobat ordonanţa e urgenţă care repară problema de până acum.

Ministerul Muncii elaborat un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care veniturile din drepturile de autor vor fi luate în considerare la calcularea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, iar mamele afectate vor beneficia de recalculare şi de plata până la finalul acestui an a diferenţei rezultate.

Pentru femeile ale căror drepturi de indemnizaţie lunară de creştere a copilului au fost stabilite fără a fi luate în calcul veniturile din DDA, obţinute până pe 23 martie 2018, agenţiile pentru plăţi şi inspecţie socială judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, vor stabili un nou cuantum, potrivit adevarul.ro.

"Remediem astăzi o scăpare din legislaţie astfel încât persoanele care obţin venituri din drepturi de proprietate intelectuală să primească indemnizaţie de creştere a copilului", a spus Viorica Dăncilă.

Momentan nu a fost emis şi un alt model de calcul al indemnizaţiei de creştere a copilului, cel mai probabil fiind acelaşi, ca în trecut. Indemnizația, la fel ca până acum, se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani. Până la 1 ianuarie anul curent, indemnizaţia de creştere a copilului valora 1.232 lei si reprezenta 85% din salariul brut al mamei, dar nu putea depăşi plafonul de 8.500 de lei, fapt valabil şi în momentul prezent.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

R.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro