Fenomen bizar in Galaţi. O furtună de nisip de culoare portocalie a măturat oraşul

Fenomen bizar in Galaţi © adevarul.ro

Un fenomen extrem de bizar a avut loc în judeţul Galaţi. În zona drumului DN25, vântul extrem de puternic a format un fel de furtună de nisip, exact ca cele din Sahara.

O furtună de nisip provocată între Tecuci şi Galaţi a speriat toate persoanele din zona respectivă. 

Din cauza norului dens de nisip circulaţia rutieră a fost extrem de îngreunată, în special în zona  Hanu Conachi-Tudor Vladimirescu-Piscu.

Afectaţi sunt şi locuitorii din zonă care se plâng de faptul că praful dens le intră în locuinţe din cauza vântului care suflă cu rafale de până şa 80 de kilometri pe oră.

Deşi, locuitorii din zonă spun că fenomenul este extrem de rar, specialiştii sunt de cu totul altă părere. Aceştia au confirmat faptul că în zonă se află mai multe dune de nisip de mari dimensiuni, iar din cauza secetei din ultima perioadă, nisipul s-a uscat în profunzime, creând această furtună. 

Cât despre culoarea portocalie a furtunii de nisip, specialiştii spun că aceasta s-a datorat faptului că fenomenul s-a produs într-o zi însorită, fapt ce a dat prafului o tentă portocalie.

În acest caz, medicii le-au transmis locuitorilor din zonă că nu au motive să se îngrijoreze. Totuşi trebuie să îşi protejeze în mod special gura şi nasul. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro