Fenomen spectaculos pe cerul României! Răsăritul roșu sau roz intens a fost fascinant / FOTO
Publicat pe 27.03.2024 la 12:58 Actualizat pe 27.03.2024 la 12:58
Un fenomen spectaculos s-a văzut pe cerul României în această dimineață, pe data de 27 martie 2024. Răsăritul roșu sau roz intens a fost fascinant și a reușit să surprindă pe toată lumea. Iată cum a arătat cerul țării noastre în această zi!
- Fenomen spectaculos pe cerul țării noastre
- Cum a arătat răsăritul
Fenomen spectaculos pe cerul României! Cum a arătat răsăritul
Un spectacol natural de o frumusețe rar întâlnită a captivat privirile locuitorilor din mai multe orașe ale României în această dimineață. Miercuri dimineață, la răsărit, cerul țării noastre a fost inundat de o nuanță roșie intensă, oferind un tablou impresionant și inedit.
Acest fenomen deosebit a fost cauzat de particulele de praf saharian care au ajuns în România, reflectând lumina soarelui și dând orizontului o paletă bogată de nuanțe roșiatice. Mai multe fotografii ce surprind acest spectacol cosmic au fost distribuite pe rețelele de socializare, atrăgând atenția și fascinația observatorilor.
Un fotograf talentat a surprins imagini uluitoare la malul mării, pe care le-a împărtășit pe un grup de Facebook dedicat pasionaților de fotografie din Constanța, adăugând un plus de magie acestui moment unic.
Nu doar constănțenii au avut privilegiul de a se bucura de acest spectacol al naturii, ci și locuitorii din Mediaș și Rădăuți, care au avut ocazia să imortalizeze cerul îmbăiat în culori vii și să împărtășească aceste momente cu ceilalți în mediul online.
Ce spun specialiștii despre acest fenomen
Specialiștii au explicat că fenomenul spectaculos de astăzi se datorează unui transport de aer cald din nordul Africii, însoțit de o cantitate semnificativă de praf saharian care traversează bazinul Mării Mediterane și ajunge în sudul, centrul și estul Europei.
Aceștia au subliniat că acest eveniment are loc în fiecare primăvară și aduce particule de praf saharian peste țara noastră.
De asemenea, experții au menționat că dacă acest praf se asociază cu precipitațiile, pot apărea depuneri și la nivelul solului pe diferite obiecte, inclusiv mașini și altele.
Citește și: Ploile de stele care se vor vedea în 2024. Datele la care poți urmări spectacolul pe cerul României