Tragedie teribilă în Iaşi. O fetiţă de 12 ani s-a înecat chiar sub privirile fratelui său, care nu a putut să o ajute

Tragedie teribilă în Iaşi. O fetiţă de 12 ani s-a înecat chiar sub privirile fratelui său, care nu a putut să o ajute © Foto: Pixabay

O fetiţă de 12 ani a murit, în Iaşi, după ce a căzut în apă. Tragedia s-a petrecut duminică seara, în localitatea Lunca Paşcani. Copila de 12 ani şi fratele ei de 14 ani au plecat la scăldat. În timp ce se afla pe mal, fata a alunecat în râul Siret şi nu a mai putut să iasă.

Fratele copilei a vrut să o ajute

Băiatul de 14 ani a încercat imediat să o ajute, dar din păcate nu a putut face nimic pentru a-şi aduce surioara la mal. Din cauza curenţilor destul de puternici de pe râul Siret, fata de 12 ani a fost trasă de apă şi nu a mai putut să iasă la suprafaţă.

Căutări disperate pentru a o găsi

Băiatul a solicitat de urgenţă ajutorul salvatorilor, pentru a o găsi pe sora sa. Din cauză că totul s-a petrecut la o oră târzie, scafandri nu au putut să găsească nimic duminică seara. Căutările au reînceput luni dimineaţă, când trupul neînsufleţit al copilei a fost găsit de către salvamari.

Un copil din Tulcea s-a înecat, iar fratele său a ajuns la spital

O altă tragedie asemănătoare a avut loc în urmă cu o săptămână în Tulcea, acolo unde un copil de 13 ani şi-a pierdut viaţa, iar fratele său a ajuns în stare gravă la spital, după ce au mers la scăldat.

Se pare că cei doi copii au luat o saltea, dar întâmplarea a făcut ca ambii să cadă în apă. Salvamarii au intervenit imediat la fața locului, dar din păcate au reușit să salveze numai unul dintre copii.

Cel de-al doilea copil a fost găsit de către salvamari la 10 metri de mal, iar în ciuda eforturilor medicilor, acesta nu a răspuns la manevrele de salvare și a fost declarat decedat. Ambii copii sunt din satul Niculițel, Tulcea. "Unul din cei doi copii gemeni a suferit un atac de panică şi a fost transportat la spital. În cazul celui de-al doilea s-au efectuat toate manevrele de resuscitare", a afirmat managerul general al SJA.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro