Fiecare spital judeţean de urgenţă trebuie să aibă un punct de aterizare a elicopterelor SMURD. Anunțul făcut de Raed Arafat
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 04.09.2021 la 10:19
Actualizat pe 04.09.2021 la 10:19
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunțat că este obligatoriu ca fiecare spital judeţean de urgenţă trebuie să aibă un punct de aterizare a elicopterelor SMURD. Mai mult decât atât, Raed Arafat a afirmat că o investiție de acest fel este extrem de importantă, deoarece, de cele mai multe ori, înseamnă o șansă la viață pentru pacienți.
- Un astfel de punct de aterizare înseamnă o șansă la viață
- Ce a declarat Raed Arafat în acest sens
- Cât costă o astfel de investiție
Vești noi pentru toate spitalele județene de la noi din țară! Sunt necesare puncte de aterizare pentru elicopterele SMURD, la fiecare unitate spitalicească de acest fel din România. Iată ce a declarat Raed Arafat în acest sens!
Spitalele județene, punct de aterizare pentru elicopterele SMURD
Un punct de aterizare pentru elicopterele SMURD la toate spitalele județene din țara noastră ar însemna o șansă la viață pentru pacienții a căror viață este pusă în pericol, conform declarațiilor oferite de Raed Arafat.
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a afirmat că diminuarea timpului în care pacienții aflați în stare gravă ajung la spital este extrem de importantă. Raed Arafat a fost prezent la recepţia oficială a heliportului construit pe platforma Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, un exemplu pentru toate spitalele județene de la noi din țară.
Cât a costat heliportul spitalului din Bistrița
Șeful DSU a subliniat faptul că, până în prezent, ne-am obișnuit ca elicopterele SMURD să aterizeze la o distanță destul de mare de spitalelele județene, însă timpul în care pacientul este transferat de la elicopter în spital poate însemna pierderea unei șanse la viață.
Dacă ar exista puncte de aterizare la fel ca în Bistrița, procedura ar fi mult mai ușoară, deoarece pacientul e în lift şi imediat este în UPU.
În ceea ce privește costurile aferente unei astfel de investiții, heliportul spitalului din Bistrița a costat 1,5 milioane de euro. Această investiție a fost realizată exclusiv din fondurile Consiliului Judeţean.