Florin Busuioc, între viaţă şi moarte! "Şeful secţiei de cardiologie avea telefonul închis"
Publicat pe 07.11.2018 la 11:59 Actualizat pe 07.11.2018 la 12:16
Florin Busuioc a suferit marţi seară un infarct, la finalul unui spectacol în care jucase, în Craiova. Cunoscutul prezentator a fost resuscitat de urgenţă şi supus unei intervenţii. Paul Traşcă, medicul care l-a operat pe Florin Busuioc, a confirmat că şeful secţiei de cardiologie avea telefonul închis.
Florin Busuioc , în vârstă de 56 de ani, a suferit marţi seară un infarct, la finalul unui spectacol în care jucase, în Craiova. Cunoscutul prezentator a fost resuscitat de urgenţă şi supus unei intervenţii. Paul Traşcă, medicul care l-a operat pe Florin Busuioc, a confirmat că şeful secţiei de cardiologie avea telefonul închis.
Paul Traşcă a declarat că Florin Busuioc a ajuns în stare gravă la spital, unde a mai suferit trei stopuri cardiace.
"Da, este adevărat că şeful şecţiei de cadiologie avea telefonul închis. Nu aveam neapărat nevoie de acordul lui. Era o chestiune formală. Florin Busuioc a suferit un infarct, era undeva la Filarmonica din Craiova, din câte am înţeles. Era la un spectacol. A suferit un infarct, urmat de un stop cardiac, a fost resuscitat destul de repede de colegii de la Urgenţe, i-a fost administrat un tratament trombolitic. A fost adus în departamentul de urgenţă al spitalului din Craiova. Aici a făcut încă trei stopuri cardiace, care s-au resuscitat, s-a pus problema transportului la Bucureşti, dar din păcate, condiţiile atmosferice nu au permis zborul cu elicopterul pentru că era ceaţă. Starea hemo-dinamică era una foarte gravă. Era un şoc cardiogen, tensiune 6, era intubat, ventilat mecanic", a declarat Paul Traşcă.
Doctorul spune că a fost sunat şi a venit de urgenţă la spital, neexistând personal pentru remedierea acetui gen de problemă.
"Noi am fost contactaţi de către managerul spitalului, de ministrul Sănătăţii. Am venit de acasă, pe la ora 23, că din păcate noi nu asigurăm program de infarct acut, că nu avem personalul necesar. S-au mai pus stenturi la noi, dar la pacienţi cronici sau şi la acuţi, la alt tip de infarct, care mai poate să aştepte. Eu sunt singurul care are competenţă, mă mai ajută un coleg rezident, este încă o colegă Emilia Goanţă, care mă mai ajută cu altfel de proceduri. Adică n-avem echipă mare să asigure”, a mai spus doctorul Paul Traşcă.
Florin Busuioc a căzut de pe scaun, la finalul piesei în care juca în Craiova, iar colegii săi au trecut prin momente de panică şi au apelat de şase ori la numărul de urgenţă 112. Ulterior, o ambulanţă SMURD a ajuns la Filarmonică, potrivit celor transmise de corespondentul Observator la Craiova.
Citeşte şi: De câte ori a fost resuscitat Florin Busuioc după ce a făcut infarct
Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
T.V