Florin Cîțu anunță plafonarea prețului la energia electrică, dacă va fi tot el premier. "Va fi o decizie luată în prima ședință"
Publicat pe 06.10.2021 la 21:16 Actualizat pe 06.10.2021 la 21:16
Știm cu toții că în ultimele săptămâni s-a discutat intens despre problema facturilor la energie electrică, astfel unii oameni chiar au primit facturi de multe zeci de ori mai mari decât în mod normal. Oamenii s-au revoltat, însă Florin Cîțu le-a auzit nemulțumirea, astfel anunță plafonarea prețurilor la energie, asta doar dacă tot el va fi premier, căci după cum bine știți, iei guvernul Cîțu a fost demis.
- Florin Cîțu vrea plafonarea prețului la facturile de curent electric
- Ieri, guvernul Cîțu a fost demis
În contextul creșterii prețului la electricitate, Florin Cîțu iese la rampă și spune că deja a luat atitudine. Acesta a anunțat că susține plafonarea prețurilor la factrile de curent electric, asta doar dacă o să fie în continuare premier. Reamintim că în cursul zilei de ieri, moţiunea de cenzură a trecut, marţi, iar premierul Florin Cîţu a picat cu 281 de voturi.
Florin Cîțu susține plafonarea prețurilor la facturile de curent electric
Facturile la energie electrică au explodat în ultima perioadă, și asta după ce și prețul a crescut. Fiecare român decis să beneficieze de astfel de servicii și care și-a asumat un astfel de contract nu are ce face decât să plătească ceea ce i se cere, deși revolta a ajuns la cote maxim. Ei bine, astăzi, Florin Cîțu a venit cu p veste bună pentru români.
Anunțul plafonării prețurilor la energie, mult așteptat, vine în contextul în care un guvern interimar nu poate adopta o asemenea decizie, astfel că plafonarea se va face după învestirea unui nou executiv, în varianta că Florin Cîțu va rămâne premier.
Guvernul Cîțu a picat ieri
La moţiunea de ieri, au votat senatori și deputați de la PSD, USR și AUR, iar pentru prima dată, opoziţia a fost unită şi a votat cu bilele la vedere, astfel că acele calcule făcute în urmă cu câteva ore de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, s-au adeverit.
Erau nevoie de 234 de voturi, pentru ca Guvernul Cîțu să fie demis, iar moțiunea să fie adoptată, iar la final, rezultatele au înregistrat un total de 281 de voturi, după ce chiar ultimele calcule arătau că partidele care au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură, PSD-USR-AUR, strâng aproximativ 280 de voturi.
În urma voturilor numărate, Guvernul Cîţu a căzut, însă va rămâne intermar până la investirea unui nou Guvern. Nu există termen-limită, ca în cazul miniştrilor interimari, atunci când interimatul este de 45 de zile.
Joi, 7 octombrie, ar putea avea loc consultări la Palatul Cotroceni, pe tema formării noului Guvern, la Palatul Cotroceni, unde președintele României, Klaus Iohannis, este așteptat să convoace la consultări partidele parlamentare.