Florin Cîțu, despre suspendarea ratelor la bănci în contextul pandemiei: ”Nu va depăși termenul de 31 decembrie 2020”

Florin Cîțu, despre suspendarea ratelor la bănci în contextul pandemiei: ”Nu va depăși termenul de 31 decembrie 2020” © antena3

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu,  a anunțat joi că ratele la bănci, la cererea debitorului, fie el persoană fizică sau juridică, pot fi suspendate de la o lună până la nouă luni, dar nu depășind data de 31 decembrie 2020.

În această seară, Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor a anunțat și a aprobat faptul că ratele la bănci, la cererea debitorului, oricare ar fi acesta, atât fizic cât și jurdic, vor putea și suspendate pe o perioadă de la o lună la nouă luni, dar nu care să depășeasă 31.12.2020. Solicitatea este pusă toți cei afectați ”direct sau indirect” de pandemia de coronavirus.

Cererea pentru suspendarea ratelor la bănci poate fi făcută doar până la sfâșitul stării de urgență.

Dobânda de pe perioada de suspendare se va calcula și se va adăuga la soldul creditului existent, însă se va reeșalona pe toată perioada creditului. Excepție vor face creditele ipotecare la care dobândă se va outea plăti pe o perioadă de maxim cinci ani, anunță Florin Cîțu.

Ministrul a mai adăugat că de această prevedere legală va putea beneficia toți cei care nu au restanțe până la momentul solicitării cererii.

„Aici este vorba de a-i ajuta pe cetăţeni. Poate după această perioadă nu toţi pot să-şi revină imediat şi atunci, pentru a nu avea probleme cu plata ratelor, statul va plăti această dobândă în locul cetăţenilor şi după aceea va recupera de la cetăţeni pe o perioadă mult mai lungă. Deci ne asigurăm că cetăţenii nu vor avea probleme în perioada următoare cu plata ratelor”, a declarat el.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro