Florin Cîțu, în contextul epidemiei cu coronavirus: ”Pentru prima dată suntem în fața unei astfel de provocări și NU avem niciun fel de probleme pe partea de finanțare”

Florin Cîțu, în contextul epidemiei cu coronavirus © Arhiva

În contextul epidemiei cu coronavirus, ministrul Finanțelor, Florin Câțu, a făcut o declarație pe pagina sa de Facebook chiar înainte ca președintele României să iasă public și să vorbească despre situația economică în care ne aflăm din cauza coronavirusului.

Ministrul Finanțelor a lansat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care le-a transmis tuturor românilor că Executivul dispune la acest moment de rusersele și instrumentale fiscale necesare pentru a face față cu brio provocărilor aduse de infecțiile cu coronavirus.

„Deja v-am spus că așa cum arată lucrurile măsurile trebuie să fie de natură fiscală. DAR pentru a avea impact maxim este nevoie de coordonarea politicilor fiscale și monetare. Am ținut legătură în permantenta cu domnul Guvernator și deja avem formate echipe de lucru cu experți din MFP și BNR. Pentru prima dată suntem în fața unei astfel de provocări și NU avem niciun fel de probleme pe partea de finanțare. Am fost precaut, am atras finanțare (chiar daca am fost linșat mediatic pentru asta) și avem resursele necesare pentru plata tuturor cheltuielilor din buget. Chiar și în contextul în care a trebuit să facem plăți către Ministerul Sănătății, în plus, de aproximativ 620 milioane lei. Avem resursele și instrumentele fiscale necesare pentru a face față acestei provocări”, a scris Cîțu, pe pagina sa de socializare.

Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră

Șeful statului a vorbit despre criza economică cauzată de coronavirus.

„Pregătim un plan de măsuri, să vedem ce măsuri ar fi fezabile pentru mediul de afaceri pentru ca reculul din economie să fie tratat foarte rapid pentru a nu pierde vremea și nici banii românilor. Guvernul va evalua în ce măsură și cum pot fi sprijinite IMM-urile care nu au resurse să reziste mult timp, dar și sectoare precum transportatorii care acum răsuflă mai greu”, , a declarat Klaus Iohannis.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro