Florin Cîțu: "Se prelungește termenul în care se pot depune cererile pentru amânarea ratelor bancare"

Florin Cîțu: "Se prelungește termenul în care se pot depune cererile pentru amânarea ratelor bancare" © facebook

Astăzi a avut loc o ședință de Guvern, pe a cărei ordine de zi se afla aplicarea ordonanței conform căreia ratele românilor se vor putea amâna cu până la 9 luni.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat în urmă cu o zi faptul că plata ratelor românilor se poate suspenda pe o perioadă de până la 9 luni, fără să depășească data de 31 decembrie 2020.

Astfel, Ministrul Finanțelor a aduc cîteva clarificări în ceea ce privește perioada în care cetățenii pot depune cereri de amnare a aratelor, dar și despre calcularea dobânzilor.

Durata depunerii cererilor, prelungită

„Este corect. Sunt câteva clarificări care au fost omise. Am văzut discuții în spațiul public. Dobândă la dobândă. Cine poate beneficia? Când poate beneficia? Am extins și perioada la care se pot face aceste cereri.  Acum permitem oamenilor 45 de zile de la momentul la care apare această ordonanță de urgență să facă cereri către bancă”, a spus Florin Cîțu.

În ceea ce privește dobânzile, acestea se vor capitaliza la suma deja existentă a creditului, urmând să se reeșaloneze pe toată durata rămasă. 

De la această regulă fac exceție împrumuturile ipotecare, a căror dobândă se plătește eșalonat pe o perioadă de 5 ani. Pentru acest tip de credit, statul garantează 100% plata dobânzii capitalizate.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro