Florin Pastramă, implicat în scandalul creditelor bancare / Frații lui au fost săltați deja de poliție
De Narcis Voica.
Publicat pe 12.07.2022 la 23:30
Actualizat pe 12.07.2022 la 23:30
În timp ce rudele sale au fost săltate de poliție pentru fraude economice, după ce au luat niște credite bancare, o instanță a stabilit că și Florin Pastramă a primit un împrumut, dar nu a mai returnat banii.
- Florin Pastramă ar putea ajunge alături de fratele și sora sa
- Instanța a stabilit, într-un dosar civil, că familia Pastramă a tras țeapă unei bănci
- Florin Pastramă este executat silit, alături de rudele care, ieri, au fost săltate de poliție
Florin Pastramă a primit o veste proastă, recent, într-un dosar civil deschis de o bancă, pentru că nu a plătit ratele, alături de familia sa. În dosarul respectiv sunt executați silit toți membrii familiei Pastramă și, fiindcă aceștia au încercat să fenteze banca, instituția păgubită a cerut să fie scoase la licitație toate bunurile, pentru recuperarea prejudiciului.
„Admite contestaţia la executare. Anulează încheierea executorului judecătoresc din 28.12.2021, dată în dosarul de executare silită 1642/2019, cu consecinţa obligării executorului judecătoresc la continuarea executării silite prin urmărirea silită a bunurilor neipotecate a debitorilor. Obligă executorul judecătoresc la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 5295,56 lei, reprezentând onorariu avocaţial (f. 1299) şi în cuantum de 1000 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru (f. 50). Cu drept de a formula apel în termen de 10 de zile de la comunicare, cererea urmând a se depune, în cazul exercitării căii de atac, la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti”, este decizia atacată deja de familia Pastramă.
Tot la Judecătoria Sectorului 2 au ajuns, ieri, frații lui Florin Pastramă, după ce BCCO i-a săltat de acasă, într-un dosar de înșelăciune, falsificare de instrumente de autentificare străine și uz de fals. „La data de 11 iulie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, cu sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Maramureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au efectuat 14 percheziții domiciliare, în municipiul București și județele Ilfov și Maramureș, la persoane bănuite de înșelăciune, falsificare de instrumente de autentificare străine și uz de fals. Din cercetări a reieșit că, din anul 2020 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi achiziționat sau ar fi facilitat achiziționarea a 8 autoturisme, accesând credite la instituții financiare din Germania. Ulterior, ar fi înmatriculat și vândut autoturismele pe teritoriul României, folosind documente falsificate, fără a mai plăti ratele creditelor obținute, cauzând un prejudiciu total de 1.500.000 de lei.
„Una dintre persoane a fost plasată sub control judiciar de către procurorul de caz, iar celelalte patru au fost prezentate Judecătoriei Sector 2, cu propunere de arestare preventivă”,
Citește și: Artistă celebră, dată pe mâna hoților de o persoană apropiată / Cântăreața a cerut despăgubiri uriașe