Focar de coronavirus în Argeș! Oamenii s-au infectat după ce au mers la o înmormântare

Focar de coronavirus în Argeș! Oamenii s-au infectat după ce au mers la o înmormântare © arhiva

O localitate din județul Argeș a devenit un focar de infecție după ce mai multe persoane au participat la o înmormântare. Întreaga localitate a fost acum închisă! 

O localitate din apropierea orașului Câmpulung Muscel din județul Arges a fost închisă, după ce mai multe persoane care au participat la o înmormântare au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, aceștia luând virusul unul de la altul. 

Într-o intervenție telefonică pentru Antena 3, Prefectul Județului Argeș a afirmat că localitatea Godeni a fost închisă, deoarece oamenii din zona rurală nu au ținut cont de restricții și au mers la funeraliile persoanei decedate.

”Din păcate, acolo au avut loc două evenimente, în sensul unui deces. Ca de obicei, în zona rurală, oamenii se duc acolo cu lumânarea, s-au perindat și s-au infectat unii de la alții. Este vorba de comuna Godeni. Acolo este un focar. Și a mai fost o altă persoană foarte în vârstă care a și decedat. Fiind foarte bolnavă, mulți au venit să o viziteze. Am ajuns să verificăm toate contactele directe ale acestor persoane și i-am izolat pe toți”, a spus prefectul de Argeș, Emanuel Soare.

Din primele informații oferite de Prefectul Județului Arges, oamenii din localitate și din zonele apropiate orașului Câmpulung nu țin cont de restricții și ies din case, în ciuda interdicțiilor impuse prin ordonanțele militare.

”Am luat această măsură în toată zona Câmpulung după ce am sesizat că argeşenii au rămas cu senzaţia că, nefiind foarte multe cazuri aici, îsi pot permite să se relaxeze", a mai spus Emanuel Soare.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro