Fost polițist, cercetat penal, după publicarea unui mesaj alarmist pe Facebook, în contextul pandemiei: ”Va răbufni ca la răscoală”

Fost polițist, cercetat penal, după publicarea unui mesaj alarmist pe Facebook, în contextul pandemiei © Arhiva

În plină pandemie de coronavirus, când autoritățile ne sugerează să tratăm situația în care ne aflăm cu seriozitate, dar să nu ne panicăm, un fost om al legii a transmis un mesaj alarmist chiar pe pagina sa de Facebook.

Un fost polițist din Buzău a ajuns să fie cercetat penal pentru transmiterea unui mesaj alarmist în mediul online. Mesajul omului legii ar fi putut induce o stare de panică în rândul populației, care acum este izolată la domiciliu din cauza pandemiei de coronavirus cu care ne confruntăm.

Polițistul din Buzău, pensionat acum, a ajuns în atenția autorităților după ce a declarant în mediul online că în curând, în România se va declanșa un adevărat război. Acest lucru datorându-se lipsei de pregătire a autorităților pentru a face față unei situații ca cea provocată de coronavirus.

"Fraţilor, e groasă rău, nu glumesc! Din experienţa mea, este o stare rău venită aproape de Război! Din ce vedem zilnic în mass-media e foarte grav!! Populaţia este momentan confuză, dar va răbufni ca la răscoală, vor fi atacate instituţii, magazine, farmacii... panică la tot pasul”, a scris fostul polițist pe Facebook, după care și-a închis contul, informează news.ro. 

După ce fostul om al legii și-a făcut mesajul public, pe fir au intrat și autoritățile locale. Acum pe numele pensionarului s-a deschis un dosar penal pentru instigare publică.

”În urma verificărilor, poliţiştii au identificat şi depistat cetăţeanul, fiind vorba de un bărbat de 51 de ani din municipiul Buzău, care ar fi postat mesajul în ziua de 23 martie. Mesajul accentua gravitatea situaţiei generate de virusul COVID-19, făcând afirmaţii categorice cu privire la lipsa de pregătire a autorităţilor, de natură a crea o stare de confuzie în rândul cetăţenilor. Postarea inducea o stare de temere în mod nefondat, având în vedere că utilizatorul nu dispunea de informaţiile oficiale necesare pentru a face aceste afirmaţii, erau supoziţii ale sale, prezentate sub forma unei certe realităţi”, a transmsi IPJ Buzău.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro