Fostul episcop de Huși, acuzat pentru abuz sexual, a fost reținut pentru 24 de ore. Prima reacție a Bisericii Ortodoxe Române

Fostul episcop de Huși, acuzat pentru abuz sexual, a fost reținut pentru 24 de ore © Arhiva

Corneliu Bârlădeanu, fostul Episcop de Huși, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de abuz sexual. 

Fostul Episcop de Huși a fost, joi, reținut pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, fiind acuzat pentru agresiune sexuală asupra unui minor. 

Corneliu Bârlădeanu a fost implicat în urmă cu câțiva ani în poate cel mai mare scandal pe care l-a cunoscut Biserica Ortodoxă Română. Fostul om al bisericii a fost acuzat că în perioada 2016-2017 ar fi abuzat sexual un elev minor al Seminarului Teologic din Huşi.

Deși, inițial, Curtea de Apel Iași a decis clasarea dosarului, din lipsă de probe, joi, 21 mai, fostul Episcop a fost reținut, după ce același procuror care a închis dosarul în 2018 a luat decizia redeschiderii anchetei. 

În acest caz, după ce fostul Episcop de Huși  a fost reținut pentru 24 de ore, Biserica Ortodoxă Română a avut o primă reacție. La sfârșitul anchetei, Biserica spune că Sfântul Sinod va putea lua o decizie irevocabilă în privința lui Corneliu Bârlădeanu. 

„Biserica, prin Sfântul Sinod, a tranșat cazul fostului episcop de Huși în iulie 2017, conform datelor existente atunci, retrăgându-i toate atribuțiile și funcția de episcop. Cazul său a fost preluat de autoritățile judiciare care au continuat o lungă și complexă anchetă.

În noul context al reținerii la care s-a procedat astăzi, așteptăm derularea finală a procesului. La sfârșitul acestuia, după epuizarea tuturor acțiunilor judecătorești și pronunțarea finală a instanței, în cazul în care aceasta va hotărî condamnarea penală definitivă, Sfântul Sinod va putea lua la rândul său decizia irevocabilă a caterisirii”, spune BOR., conform observator.tv. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro