Fotbalist român, depistat pozitiv la substanțe psihoactive. Jucătorul a fost testat de oamenii legii pe autostradă. Incidentul, confirmat de clubul la care activează
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 05.04.2024 la 16:55
Actualizat pe 05.04.2024 la 16:55
În cursul zilei de azi, cu puțin timp în urmă, un fotbalist român a fost depistat pozitiv la substanțe psihoactive. Sportivul a fost testat de oamenii legii pe autostradă. Ulterior, clubul la care acesta activează a confirmat informația.
- Un fotbalist din Liga I a fost depistat pozitiv la substanțe psihoactive
- Jucătorul a fost testat de oamenii legii pe autostradă
- Incidentul, confirmat de clubul la care activează
Prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, reprezentanții echipei de fotbal FC Hermannstadt au anunţat că un jucător care face parte din lotul pregătit de Marius Măldărăşanu a fost testat pozitiv la substanțe psihoactive, în timp ce se deplasa cu mașina personală pe autostradă, scrie stiripesurse.ro.
Fotbalist din Liga I, depistat pozitiv la substanțe psihoactive
Potrivit primelor informații, jucătorul ar fi fost testat pozitiv la benzodiazepină. Echipa sibiană nu a făcut încă publică identitatea sportivului. Acesta ar fi făcut contestaţie şi în prezent aşteaptă rezultatul testării efectuate ulterior la un laborator de specialitate.
La rândul lor, oamenii legii au transmis, prin intermediul unui comunicat, că este vorba despre un tânăr în vârstă de 20 de ani, din judeţul Cluj.
Presa locală din Sibiu scrie că ar fi vorba despre Alexandru Uţiu, unul dintre portarii echipei FC Hermannstadt. Informaţia nu a fost însă confirmată de club.
Ce este benzodiazepina
Benzodiazepinele sunt o clasă de medicamente care încetinesc activitatea creierului și a sistemului nervos.
Sunt utilizate, cel mai adesea, pentru tratarea anxietății și a afecțiunilor de sănătate mintală conexe, precum și a afecțiunilor legate de creier. Aceste medicamente sunt strict reglementate și sunt disponibile numai cu prescripție medicală.
Această substanță poate avea efecte periculoase, în special atunci când este utilizată în mod abuziv. De asemenea, poate crea dependență. Din cauza acestor factori, furnizorii de asistență medicală folosesc benzodiazepinele cu prudență. Dacă activitatea sistemului nervos scade prea mult, acestea pot avea efecte periculoase sau chiar mortale, scrie my.clevelandclinic.org.
Citește și: Un tânăr, drogat cu 27 de substanțe interzise în același timp! Medicii trag un semnal de alarmă