FOTO / Modelul oficial al declarațiilor cu care românii vor putea ieși din locuințe, de luni, 23 martie

+2 click pentru
galerie

FOTO / Modelul oficial al declarațiilor cu care românii vor putea ieși din locuințe, de luni, 23 martie © GCS

Duminică seară, la o zi după ce ministrul Marcel Vela a anunțat noile măsuri adoptate la nivelul României în contextul pandemiei de coronavirus, Grupul de Comunicare Strategică a publicat modelul oficial al declarațiilor cu care românii vor putea ieși din locuințe în următoarea perioadă. 

Vorbim astfel despre declarație pe proprie răspundere, dar și despre declarația de la angajator. 

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei, anunță Grupul de Comunicare Strategică. 

„Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei”, se mai arată în comunicat. 

Obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie a.c., potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020.

Declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf, respectiv „de mână”, dacă sunt preluate toate elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție. 

Descarcă de AICI Model Declarație pe proprie răspundere OM2

Descarcă de AICI Model Declarație Angajator OM2

ORDONANȚA MILITARĂ - Ce trebuie să știi dacă ieși din casă între orele 06:00 și 22:00

„În intervalul orar 06.00 - 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice”.

În intervalul orar 22.00 - 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute anterior.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro