FOTO / Pericol major în România. O specie deosebit de periculoasă de țânțari a pus oamenii în alertă
Publicat pe 22.08.2018 la 16:10 Actualizat pe 22.08.2018 la 16:53
Este stare de alertă în Capitală, după ce o specie de țânțari a pus oamenii în pericol major. Este vorba despre țânțarul tigru asiatic, o specie deosebit de periculoasă, ce poate provoca o multitudine de afecțiuni grave.
Este stare de alertă în Capitală, după ce o specie de țânțari a pus oamenii în pericol major. Este vorba despre țânțarul tigru asiatic, o specie deosebit de periculoasă, ce poate provoca o multitudine de afecțiuni grave.
Potrivit jurnalul.antena3.ro, în Capitală a fost descoperită o nouă specie de țânțari, una deosebit de periculoasă. Este vorba despre o specie de țânțar venit tocmai din zonele tropicale: țânțarul tigru asiatic, care a ajuns la noi în țară, cel mai probabil, în urma comerțului cu anvelope uzate.
Această specie este una deosebit de periculoasă, deoarece poate provoca diverse afecțiuni, printre care și febra oaselor rupte, febra virală Chikungunya şi meningita West Nile. Țânțarul tirgu asiatic a pus stăpânire pe Capitală și continuă să se răspândească cu o repeziciune uimitoare, potrivit specialiștilor entomologi de la Institutul Cantacuzino.
Ţânţarul-tigru asiatic poate fi purtătorul a peste 20 de virusuri, câteva dintre acestea fiind foarte periculoase pentru om, în contextul în care în prezent nu există tratamente pentru acestea. „Poate fi vector pentru mai multe virusuri precum: Virusurile Denga, Virusul Chikungunya, Virusul Zika, virusul West Nile”, atrag atenţia specialiştii care au studiat această specie.
Oamenii sunt deja în stare de alertă, iar pe conturile lor de Facebook, foarte mulți se plâng de această specie de țânțari, extrem de periculoasă. Potrivit comentariilor internauților, atât Capitala, cât și micile regiuni din jurul Bucureștiului, precum și Oltenia, sunt pline de astfel de specimene.
Cum ne protejăm de țânțarul tigru asiatic
Pentru a ţine departe aceşti ţânţari, specialiştii sunt de părere că oamenii ar trebui să elimine gunoaiele din jurul locuinţelor, precum și orice alt recipient care menţine apa, iar recipientele pentru animale sau pentru flori ţinute în curţi ar trebui golite de apă cel puţin o dată la trei zile, astfel încât larvele să nu se poată dezvolta.
Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.
R.D.