Fugara Alina Bica, gafă incredibilă în cel mai recent dosar / Nici începătorii nu fac așa ceva!
De Narcis Voica.
Publicat pe 01.07.2024 la 22:46
Actualizat pe 01.07.2024 la 22:46
Infractoarea care conducea structura antimafia a cerut să se întoarcă în Baroul Dolj, din care a fost exclusă după condamnare, însă a ratat ocazia, dintr-un motiv incredibil: a omis să achite taxa de timbru!
- Fosta șefă DIICOT, care este dată în urmărire generală, a pierdut procesul cu Baroul
- Alina Bica a cerut să fie primită înapoi în rândul avocaților
- Fugara a comis o eroare pe care nici începătorii nu o fac
Fosta șefă DIICOT Alina Bica, infractoare dată în urmărire generală, a solicitat ca instanța să anuleze decizia de excludere din Baroul Dolj. Deși, teoretic, are suficientă experiență în domeniu, Alina Bica a comis o eroare pe care nici începătorii nu o fac: a omis să achite taxa de timbru. Așa că, din acest motiv, cererea ei a fost respinsă.
„Admite excepţia netimbrării invocată din oficiu. Anulează, ca netimbrată, cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Bica Alina - Mihaela în contradictoriu cu pârâţii Baroul Dolj şi Consiliul Uniunii Naţionale a Barourilor din România. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Bucureşti - Secţia a II-a de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, au decis judecătorii.
În decembrie 2016, fostul procuror-șef al DIICOT, Alina Bica, a fost suspendat din avocatură, printr-o decizie a Consiliului Baroului Dolj, decizie motivată de apariția condamnării acesteia la patru ani de închisoare. Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost condamnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost acuzată de DNA că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender. DNA susţinea că, în cursul anului 2013, omul de afaceri Ovidiu Tender i-a cerut sprijinul Alinei Bica pentru a obţine o condamnare cu suspendare în dosarul RAFO, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. Bica le-a solicitat subordonaţilor săi de la DIICOT să ceară în instanţă condamnarea lui Tender la o pedeapsă cu suspendare, potrivit procurorilor DNA.
Astfel, în contextul în care, în primăvara anului 2013, Ovidiu Tender era judecat în dosarul 'RAFO', instrumentat de DIICOT, în care rechizitoriul a fost întocmit de Bica, omul de afaceri a pus, prin avocaţii săi, la dispoziţia lui Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost ofiţer de poliţie judiciară şi consilier al Alinei Bica, documente privind respectiva cauză penală, în scopul consultării şi exprimării unei opinii, atât de el, cât şi de către Bica, pentru a avea şansa unei soluţii favorabile.
„Având în vedere relaţia existentă între Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina Mihaela, numitul Tender Ovidiu i-a cerut sprijinul magistratului prin intermediul angajatului şi avocaţilor săi în vederea formulării unei apărări favorabile inculpatului Tender Ovidiu, luând în considerare că procurorul Bica Alina Mihaela a fost cel care a instrumentat dosarul şi a dispus trimiterea în judecată a acestuia. Pentru sprijinul acordat, în scopul arătat mai sus, Mihăilescu Ionuţ Florentin, angajat al SC Prospecţiuni SA, firmă deţinută de Tender Ovidiu, a beneficiat de un card emis de Unicredit Bank, în care îi sunt virate diferite sume de bani. De asemenea, din actele şi lucrările dosarului nr.393/P/2013, a rezultat că Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina Mihaela au dobândit bunuri imobile (teren), iar, pentru disimularea provenienţei acestora, actele de proprietate au fost întocmite pe numele lui Gavrilă Ştefan şi pe numele altor persoane interpuse”, explica DNA .
Citește și: Veste teribilă pentru interlopul care s-a filmat maltratându-și amanta / S-a schimbat încadrarea juridică