Gabriela Firea, anunţ de interes public în perioadă de coronavirus: "Nu e cazul să venim cu măsuri grave..."

Gabriela Firea, anunţ de interes public în perioadă de coronavirus: "Nu e cazul să venim cu măsuri grave..." © facebook

Primarul General al Capitalei a făcut un anunţ de ultimă oră, după ce primul român a fost depistat cu coronavirus şi internat la Institutul Matei Balş.

În şedinţa Comandamentului de urgenţ, Gabriela Firea a dorit să informeze populaţia în ceea ce priveşte situaţia şcolilor din Capitală, dar şi că menţine o legătură cu autorităţile competente din domeniu pentru a fi la curent cu orice informaţie nouă.

Se închid sau nu şcolile din Bucureşti

"Noi ne-am întâlnit, am discutat în toată această perioadă, dar nu am făcut public acest lucru pentru că nu am vrut să contribuim la emoția generală care s-a creat. Principala întrebare a bucureștenilor este dacă se impune închiderea unităților de învățământ. Primesc multe mesaje și telefoane. E normal ca părinții să își facă griji. Toate deciziile se iau la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Noi ținem cont de aceste măsuri și respectăm cu strictețe toate regulile care ni se impun în funcție de evoluția situației. Nu e cazul să luăm măsuri anticipative, să venim cu măsuri grave până când nu suntem informați că suntem în acea situație în care se impune aplicarea restricţiilor”, a spus Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a ţinut să menţioneze şi faptul că toate persoanele testate în ultima perioadă au fost declarate sănătoase.

„În acest moment, în București sunt aproximativ 1000 de persoane auto-carantinate la domiciliu, iar toate persoanele care s-au prezentat la spitalul Victor Babeș și au fost testate sunt sănătoase”, a mai anunțat primarul General Gabriela Firea.

Un nou aparat pentru testare genetică va fi cumpărat de Primărie

Gabriela Firea a anunţat şi achiziţionarea, în regim de urgenţă, a unui aparat de testare genetică pentru depistarea coronavirusului, solicitarea fiind făcută chiar de către profesorul dr. Streinu Cercel, directorul Intitutului Matei Balş din Capitală.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro