Gabriela Firea, declarații despre măsurile împotriva COVID-19, în Capitală

Gabriela Firea, primele declarații despre măsurile împotriva COVID-19, în Capitală © Hepta

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut primele precizări despre măsurile luate pentru prevenirea unei epidemii de COVID-19.

Gabriela Firea a precizat că toate cele 19 spitale din subordinea Primăriei Generale sunt instruite să respecte strict regulile de igienă. Mai mult, a precizat că se va recomanda insituțiilor publice și private ca angajații să lucreze de acasă, acolo unde se poate face acest lucru.

„Închidem toate teatrele din București, toate sălile de spectacole, de concerte, dar sunt măsuri pe care le luăm pentru răspândirea coronavirusului, măsuri pe care le luăm pentru protejarea cetățenilor”, a precizat Gabriela Firea, la Observator.

A fost menționat și faptul că a fost inițiată deja o procedură, care urmează să intre în vigoare, care înjumătățește numărul de angajați, prin efectuarea unui sistem „o zi lucrată, o zi nu”.

„Am luat și noi la cunoștință la Comitetul Municipal pentru Probleme Speciale că există intenția Comandamentului Național de Urgență să se dispună atât autorităților publice, cât și private, modificarea programului de lucru în sensul că, acolo unde angajații pot să lucreze de acasă, să fie îndemnați să o facă, tocmai pentru a limita socializarea”, a mai precizat Primarul General.

În prezent, Comandamentul Național de Urgență este în continaure în ședință și urmează să facă declarații oficiale, în care anunță măsurile dispuse. Surse din interiorul ședinței susțin că s-a votat închiderea școlilor pentru o perioadă de 7 zile, începând cu data de 11 martie.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro