Gabriela Firea, declarații despre testarea în masă din București. Care sunt primele persoane cărora le va bate medicul la ușă

Gabriela Firea, declarații despre testarea în masă din București. Care sunt primele persoane cărora le va bate medicul la ușă © Arhivă

Gabriela Firea a făcut primele declarații, după ce Ministrul Sănătății a anunțat că se va demara un proiect de testare a tuturor locuitorilor din București. Primarul General al Capitalei a explicat cum se va manifesta această inițiativă și cine sunt primii oameni vizați.

Primii bucureșteni care vor fi testați vor fi cadrele medicale, atât de importante în această perioadă critică a luptei cu pandemia de coronavirus. Vor urma apoi persoanele cu vârste de peste 65 de ani și cele cu boli cronice.

Gabriela Firea, despre testarea bucureștenilor

Primarul General al Capitalei a anunțat că, în urma conversațiilor cu Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, s-a stabilit procedura de testare. Vor fi trimise 12 mașini, în care se va afla și câte un medic epidemiolog, și se vor deplasa practic direct la ușile oamenilor ce urmează să fie testați.

„Dorim să ni se transmită într-un timp foarte scurt care sunt persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cu adresa acestora, exact unde locuiesc aceste persoane. Cele 12 mașini, care vor avea și un medic epidemiolog, vor merge ținit, în primul rând, la persoanele de peste 65 de ani și la persoanele cu afecțiuni cronice. Sunt peste 483.000 de persoane peste 65 de ani în București. Tocmai de aceea, Primăria Capitalei achiziționează teste și kit-uri. Sunt convinsă că vom avea și susținerea DSP”, a explicat Gabriela Firea, la Antena 3.

Proiectul a fost confirmat de Ministrul Sănătății, Victor Costache, dar și de secretarul de stat al ministerului Sănătății, Nelu Tătaru.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro