Gabriela Firea, despre cele 520 de persoane în carantină: „Puține au fost testate. Probabil multe sunt deja îmbolnăvite”

Gabriela Firea, despre cele 520 de persoane în carantină © Hepta

Gabriela Firea vorbește despre cei 520 de oameni aflați în carantină în București și Ilfov, despre care spune că nu prea au fost testați. Primarul General al Capitalei spune că, cel mai probaibl, o mare parte dintre ei sunt deja infectați și avertizează că România nu ar putea face față unei situații asemănătoare cu cea a Italiei.

Gabriela Firea spune că este „inevitabil” să vedem o creștere în numărul de cazuri de coronavirus. Primarul General susține că vom putea ajunge la câteva sute de infectări, având în vedere faptul că mulți români s-au întors din țări precum Italia, Spania sau Germania, considerate zone roșii ale epidemiei.

Gabriela Firea, despre oamenii din carantină

În București-Ilfov, sunt peste 3.000 de persoane în izolare la domiciliu și 520 de persoane aflate în carantină. Dintre acestea, puține au fost testate, dar cel mai probabil foarte multe au contractact deja virusul COVID-19.

„Avem un număr foarte mare de persoane în carantină deja netestate. Dintre cele peste 520 de persoane în carantină, puține au fost testate. Probabil multe dintre acelea sunt deja îmbolnăvite, dar nu s-a ajuns la ele cu testul”, a explicat Primarul General al Capitalei, potrivit Antena 3.

Joi, la ora 13.00, Grupul de Comunicare Strategică anunța că în România au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, cele mai multe cazuri fiind în Capitală. Urmează ca noul bilanț să fie comunicat astăzi, tot la 13.00.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro