Gest extrem al patronului care a ucis o mamă şi doi copii, în timpul dezinsecţiei / Ce a făcut imediat după ce a scăpat din puşcărie!

+3 click pentru
galerie

© banatulmeu.ro

Afaceristul din Timişoara care a otrăvit zeci de oameni, omorând doi copii şi pe mama unuia dintre micuţi, a luat o decizie neaşteptată, imediat după ce a fost scos, pe şest, din arest.

Arestat cu mare tam-tam la finele anului trecut, după ce a omorât o mamă şi doi copii – unul de trei ani, altul de numai 10 zile -, Ioan Sorin Buţă a fost eliberat din spatele gratiilor, recent, cu discreţie maximă. Fiindcă n-a omorât decât trei oameni, patronul a fost scos din spatele gratiilor şi plasat în arest la domiciliu. “Prelungeşte durata măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul BUŢĂ IOAN-SORIN, cercetat în stare de arest la domiciliu (măsură dispusă prin încheierea penală nr.1175/17.12.2019 pronunţată de judecătorii de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Timiş în dosarul nr. 35440/325/2019) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi traficul de produse sau substanţe toxice în formă continuată (3 acte materiale), ambele în concurs real, pe o durată de 30 de zile, cu începere de la data de 15.02.2020 până la data de 15.03.2020 inclusiv”, au decis magistraţii.

“Combinaţii” din “puşcăria” de acasă

Ieri, un reporter incognito de la SPYNEWS l-a contactat pe Ioan Sorin Buţă, dându-se drept un potenţial client interesat de efectuarea unei dezinsecţii. “Momentan nu mai lucrez, însă vă pot oferi un număr de telefon al unui partener de afaceri, care vă poate ajuta”, a spus Sorin Buţă, fără a explica de ce a luat o “vacanţă temporară”. Ajutat de intermediarul aflat în arest la domiciliu pentru că a ucis doi copii şi o mămică, reporterul incognito a luat legătura cu partenerul de afaceri al “combinatorului”, care a explicat că, imediat după ce a ieşit de la mititica, Buţă s-a descotorosit de multe dintre utilajele pe care le folosea în cadrul firmei, pentru a face fost de bani.

“Domnul Buţă îmi trimite clienţi pentru că aşa am convenit în momentul în care am achiziţionat de la el mai multe utilaje. Le-a vândut la 25% din preţul real, aşa că pentru mine a fost mană cerească. Când îl sună vreun client, îl direcţionează către mine, iar eu efectuez dezinsecţie sau deratizare, cu produse avizate de minister. De când a fost acuzat că a ucis persoanele acelea, iar firma lui nu a mai funcţionat, pe piaţă a rămas o felie mare de tort, pe care noi, cei care avem firme autorizate, am împărţit-o între noi”, a explicat, în exclusivitate pentru SPYNEWS, afaceristul recomandat de Ioan Sorin Buţă.

A otrăvit 86 de oameni

Din cuprinsul ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale rezultă că Sorin Buţă, în zilele de 15, 16 şi 18 noiembrie 2019, între diferite intervale orare, Buţă a efectuat activităţi de deratizare în trei imobile diferite de pe raza municipiului Timişoara. “În acest scop a folosit fără drept insecticidul cu denumirea Delicia - GASTOXIN, sub formă de tablete, produs omologat în România de Ministerul Agriculturii ca produs de protecţia plantelor, ce conţine o substanţă foarte toxică (fosfură de aluminiu, concentraţie 56%), fără a avea autorizaţie de utilizare eliberată de către Autoritatea Naţională Fitosanitară, activităţi în urma cărora gazul toxic emanat de către insecticid în contactul cu aerul s-a răspândit la apartamentele locuite dintr-unul din imobilele respective, alăturate celor în care a fost folosite substanţa toxică, conducând apoi la decesul a trei victime (doi minori şi un adult)", a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Violeta Filip. Pe lângă cei doi copii - unul în vârstă de zece zile şi unul de trei ani -, precum şi mama celui de trei ani, care au murit, 83 de persoane, din care 56 de adulţi şi 27 de copii, s-au prezentat pentru investigaţii la trei spitale din Timişoara, acuzând simptome ale otrăvirii.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro