Gestul emoţionant făcut de un preot din Constanţa! Construieşte adăposturi pentru femeile abuzate şi copiii lor

Gestul emoţionant făcut de un preot din Constanţa! Construieşte adăposturi pentru femeile abuzate şi copiii lor

Un preot din Constanţa îşi propune să devină îngerul păzitor al femeilor abuzate şi al copiilor abandonaţi, astfel că a pus bazele unui proiect inedit.

Până acum, părintele a reuşit să strângă o sumă consistentă, adică nu mai puţin de 300 de mii de euro. Pe un teren donat a început deja să pună bazele locuinţelor celor care nu au unde să se adăpostească.

Proiectul este încă la început, însă preotul constănţean este convins că adăpostul va fi terminat şi deschis până la sfărşitul anului.

"Cred că va fi un lucru bun. Am şi eu un bebeluş de 9 luni şi îl cresc singură, am noroc că am mama şi fratele, pentru că tatăl nu l-a dorit, pe certificat nu apare. A fost şi violent.", a declarat o mămică abandonată de tatăl copilului său.

Există femei care, deşi au fost părăsite de bărbaţi, mai au familiile alături. Din păcate, nu puţine sunt cazurile de femei nevoite să suporte abuzuri crunte. De aici a pornit ideea construirii unui adăpost pentru victimele violenţei conjugale.

"Din păcate, există în 2020 femei alungate de acasă, bătute, cu copii, şi ne-am gândit să venim în ajutorul acestora. Dacă este o mamă care este alungată de acasă şi are copii, poate sta aici.", a declarat preotul Claudiu Banu.

Cum a ajuns preotul să pună bazele unui proiect de acest gen

Ideea cu adăpostul pe care preotul îl construieşte în Techirghiol a apărut în urma unui vis pe care l-a avut acum cinci ani.

"Foarte mulţi copii în jurul meu, şi m-am trezit dimineaţa puţin înspăimântat. Şi soţia mi-a spus: mergi la duhovnic şi am mers şi mi-a zis că dacă e de la Dumnezeu vezi ce se va întâmpla, dacă nu, se va risipi.", a explicat părintele.

După o scurtă perioadă, un prieten i-a donat un teren pe care preotul să îşi facă o casă. Părintele, însă, a decis ca pe acel teren să nu se afle casa lui, ci casa celor care nu mai au unde să se adăpostească.

"În momentul în care mi-a spus că vrea să îmi dea acest teren mi-am adus aminte visul meu şi eu i-am zis, uite, îmi iau terenul, dar vreau să îl fac adăpost pentru copii.", a mai mărturisit preotul.

Când va putea adăpostul să primească primele persoane

Prietenul preotului a donat şi primii bani, fiind încântat de ideea adăpostului. Apoi, oameni de afaceri si simpli enoriaşi au mai ajutat la strângerea celor 300.000 de euro, din care s-a reuşit construirea adăpostului.

Preotul consideră că în scurt timp, primii locatari vor putea fi primiţi, ba chiar şi mai mulţi voluntari doresc să ajute în ceea ce priveşte gestionarea căminului.

"Noi estimam la 50 de mii de euro sa fie la cheie. S-au inscris pana acum 3 medici si 2 psihologi care vor veni in sprijinul nostru voluntar.", a mai adăugat Claudiu Banu.

Agresiunile şi abandonurile, cote alarmate

Numărul copiilor abandonaţi la naştere este în creştere cu fiecare an ce trece.

Numai în Constanţa au fost părăsiţi 195 de copii, anul trecut, numărul crescând cu 15% în ultima perioadă.

Mai mult, doar în Constanţa s-au cerut peste 200 de ordine de protecţie ale femeilor agresate de partenerii lor.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro