Gestul revoltător al preotului care a luat apărarea criminalului din Vaslui! Episcopia reacţionează: "Dezavuăm o astfel de atitudine"

Gestul revoltător al preotului care a luat apărarea criminalului din Vaslui! Episcopia reacţionează: "Dezavuăm o astfel de atitudine" © facebook

Preotul care ieri îi lua apărarea patronului criminal, a minţit pentru a scăpa de criticile enoriaşilor.

Părintele Ştefan Iulian a decis să mintă pentru a închide gurile rele care îl acuzau de cinism şi falsitate. Astfel că preotul a şters postarea publicată ieri, în care îi lua apărarea criminalului care l-a ucis cu sălbăticie pe Petruţ, un copil de 14 ani, suspect de incendierea magazinului pe care îl deţinea bărbatul.

Preotul a susţinut apoi, că singurul comentariu făcut pe seama acestui caz a fost în luna decembrie, după producerea incendiului. Mai mult, a acuzat familia copilului că suferă fals la televizor.

”Oameni buni, acest mesaj l-am scris acum 3 luni (dacă sunteţi atenţi scrie jos 12 săptămâni)...şi l-am scris în contextul de atunci ca să le fiu aproape, în ideea în care au trecut prin acea incercare. Acum, contextul e total diferit şi înţeleg părerea fiecăruia. Eu, ca preot în această comunitate am încercat să fac tot ce pot ca să nu se ajungă la aşa ceva...dar.... Nu am putut mai mult. Nu mai aruncaţi cu piatra fără rost. Credeţi că eu mă bucur de situaţie?! Dacă aţi fi putut face mai mult, mă înclin!”, a scris preotul pe pagina lui de Facebook.

Internauţii au criticat dur comentariile clericului.

”Cum puteţi, părinte să minţiţi în Postul Mare????? Este uluitor! Aţi sters mesajul scris ieri, în care vă arătati susţinerea faţă de criminal şi luaţi în derâdere bunicii copilului mort, şi veniţi astăzi să minţiţi că aţi scris ”acest mesaj”, acum trei săptămâni. Fără a mai face pomenire de mesajul scris ieri. Părinte, au dreptate cei de mai sus, nu meritaţi haina ce o purtaţi!”, a reacţionat un internaut.

Reacţia Episcopiei la declaraţiile preotului

Reprezentanţii Episcopiei Huşilor s-au dezis de comportamentul preotului de la Parohia Hurdugi.

”Dezavuăm o astfel de atitudine. Considerăm că este o exprimare total nefericită a preotului respectiv, care nu reflectă în niciun caz atitudinea Bisericii. Ne exprimăm compasiunea faţă de toţi cei care suferă în urma incidentului la care s-a făcut referire”, a declarat preotul Cosmin Gubernat, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Huşilor.

Preotul şi-a schimbat brusc declaraţiile

După ce a fost descoperită minciuna părintelui, preotul şi-a de schimbat atitudinea faţă de familia minorului ucis, ba chiar şi-a cerut şi iertare tuturor celor care s-au simţit jigniţi de cuviontele lui.

”Îmi pare rău că s-a înţeles greşit. Fiecare a înteles din exterior. Mi s-a spus că am fost subiectiv. Îmi exprim regretul că băiatul nu mai e. Dacă s-a înţeles greşit, îmi pare rău. Îmi cer scuze faţă de cei pe care i-am jignit prin afirmaţiile mele. A fost o afirmaţie pripită, în sensul că am spus nişte lucruri care luate cu amănuntul le putem dezvolta şi să scoatem lucrurile rele din ele sau să adăugam alte vorbe sau ce îli imagineaza fiecare. Eu nu am spus cu intenţie rea. Omul ăsta (autorul crimei n.r.) nu a mai făcut aşa ceva. El a fost mereu aproape şi a ajutat mereu. Pentru mine a fost un şoc. Am încercat din răsputeri să îl ajutam, să îşi păstreze calmul. Mă doare sufletul şi nu îmi e usor. Nu trebuia să se ajungă la aşa ceva. mă doare sufletul de ambele părţi în egală măsură”, a declarat preotul Ştefan Iulian.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro