Criminalul din Caracal, supus pentru prima oară unei expertize psihiatrice. Gheorghe Dincă a fost adus la IML

Criminalul din Caracal, supus pentru prima oară unei expertize pshiatrice. Gheorghe Dincă a fost adus la INML © Arhiva

Astăzi este o zi importantă în ancheta crimelor din Caracal! Gheorghe Dincă a fost adus, în urmă cu câteva momente, la INML pentru expertiza psihiatrică.

Gheorghe Dincă a fost adus de la Spitalul Penitenciarului Jilava, la Institutul Național de Medicină Legală. Dacă ultima dată când a fost adus, presa a avut acces în curte, însă de această dată acest lucru nu a mai fost posibil. Este o fază importantă pentru că, după mai multe amânări, expertiza pshiatrică va fi făcută în cazul lui Gheorghe Dincă

O expertiză în urma căreia specialiștii vor putea afla dacă în momentul în care a comis acele orori din locuința sa din Caracal avea sau nu discernământ. Rămâne de văzut cât va dura această expertiză psihiatrică. Înainte de a fi adus la Institutul de Medicină Legală, în ultima perioadă, Gheorghe Dincă a trecut printr-o perioadă de pregătire, i-au fost făcute mai multe analize. Gheorghe Dincă a stat de vorbă și cu un psiholog, totul ca acesta să fie pregătit pentru ziua de astăzi.  

Ce se va întâmpla astăzi la IML

Au trecut două luni și jumătate de la aflarea cazului din Caracal. Ororile pe care Gheorghe Dincă le-ar fi comis au șocat toată opinia publică, fiind catalogat drept cel grav petrecut în România în ultimii ani.  Expertiza medico-legală psihiatrică este o activitate tehnico-științificăm în urma cărei este diagnosticată starea psihică a persoanei vizate, pentru a oferi o probă concretă organelor de urmărire penale și instanțelor de judecată. Mai exact, proba este reprezentată de responsabilitatea (sau discernământul) persoanei vizate.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro