România, lovită de 7 seisme în 24 de ore. Gheorghe Mărmureanu reacţionează: "Zilnic sunt zeci de cutremure pe care nu le redăm"

Gheorghe Mărmureanu © Arhiva

În urmă cu o zi au avut loc șapte cutremure în aceeași zi, în zone diferite din România. Au fost șase seisme înregistrate în Ialomița și unul în Covasna.  

Gheorghe Mărmureanu, cel mai renumit seismolog din România, a explicat acest fenomen al cutremurelor succesive, dar și dacă există motive de îngrijorare. 

"Absolut normal. Nu vă faceţi probleme, lucrurile sunt absolut normale. În fiecare zi avem zeci de cutremure pe care nu le redăm pentru că sunt destul de mici. Şi ce dacă au avut loc? (n.r într-o zonă neobişnuită). Şi la Moscova sunt cutremure.", a declarat Gheoghe Mărmureanu, la Antena Stars. 

Profesorul Gheorghe Mărmureanu a vorbit în urmă cu câteva luni şi despre perioadele la care se pot repeta cutremurele mari. După calculele specializate, seimosologii aproximează data următorului seism serios care ar putea avea loc în România. 

"Am observat că există cutremure la 37, 38 de ani. Altele sunt la 64 de ani, altele la 100 de ani. Că se întâmplă aşa, asta e altceva. Ciclul nou care a început în 1940 a fost acum 37, ar trebui să fie ori 64 că 37 a trecut. Deci urmează cam în 64, 65, 66 de ani viitorul mare cutremur. Ce magnitutine am vorbi? Peste 7. Viitorul mare cutremur va prinde sudul Moldovei, partea de răsărit a Munteniei, în Dobrogea ceva către Kiev.", a mai spus Gheoghe Mărmureanu

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.C.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro