Gigantul care își închide fabrica din România. Peste 100 de persoane vor rămâne fără loc de muncă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 07.12.2023 la 09:51
Actualizat pe 07.12.2023 la 09:51
Vești proaste pentru peste 100 de români! Vor rămâne fără un loc de muncă după ce o mare companie a decis să închidă fabrica din România. Este vorba despre firma elveţiană Clariant care, în cursul zilei de ieri şi-a redus previziunile privind profitul pentru întregul an, după ce a anunţat că va închide fabrica de bioetanol din țara noastră şi îşi va reduce operaţiunile din Germania.
- O mare companie a decis să închidă fabrica din România
- Peste 100 de persoane vor rămâne fără loc de muncă
Potrivit anunțului făcut de reprezentanții Clariant, aproximativ 120 de persoane vor rămâne fără loc de muncă după ce instalaţia de la Podari, judeţul Dolj, va fi închisă. De asemenea, alte 50 de locuri de muncă vor fi reduse la operaţiunile sale cu biocombustibili şi derivate de la Straubing, Planegg şi Munchen, în Germania, scrie stirileprotv.ro.
Gigantul care își închide fabrica din România. Peste 100 de persoane vor rămâne fără loc de muncă
Compania elveţiană Clariant își închide fabrica din România. Nu mai puțin de 120 de persoane vor rămâne fără un loc de muncă.
Potrivit informațiilor, fabrica din România a companiei elvețiene a fost proiectată pentru a transforma 250.000 de tone de paie în etanol celulozic, un produs utilizat pentru fabricarea detergenţilor de rufe, a agenţilor de curăţare şi a produselor utilizate în industrie şi în îngrijirea personală şi a casei.
Deschisă în anul 2021, instalația a înregistrat pierderi din cauza mai multor probleme tehnice care au făcut ca producţia să nu atingă niciodată capacitatea maximă, potrivit declarațiilor făcute de Konrad Keijzer, directorul general al Clariant.
Gigantul care a anunțat că va introduce programul de muncă de doar 4 zile pe săptămână
O companie extrem de cunoscută a anunțat că va introduce programul de muncă de doar patru zile pe săptămână. Este vorba despre compania Lamborghini care vrea ca programul de muncă al angajaților săi să fie redus semnificativ, însă fără a fi diminuate salariile.
"Lucrează mai puţin şi lucrează mai bine, acesta este principiul care a ghidat aceste negocieri", se arată într-un comunicat de presă al FIOM şi FIM-CISL.