Gigantul din România care face concedieri masive. Mulți oameni vor rămâne fără loc de muncă
Publicat pe 17.10.2022 la 17:15 Actualizat pe 17.10.2022 la 17:17
Noi concedieri mașive se anunță în România. Un alt gigant ia măsura reducerii numărului de angajați cu scopul de a micșora costurile şi de a face faţă pieţei de computere. Oamenii își vor pierde locurile de muncă începând de la sfârșitul acestei luni.
- Noi concedieri în România
- Ce companie reduce numărul de angajați
Gigantul Intel Corp. a anunțat o reducere majoră a numărului de angajaţi pentru a minimiza costurile şi pentru a face faţă pieţei de computere. Potrivit Bloomberg, concedierile vor fi anunțate încă din luna curentă.
Intel, gigantul din România care face concedieri masive
Compania are în plan să nceapă procesul de concediere în masă aproximativ în aceeaşi perioadă cu raportul privind veniturile din al treilea trimestru, pe 27 octombrie. În luna iulie, producătorul de cipuri avea 113.700 de angajaţi.
În ultima perioadă, Intel a întâmpinat o scădere abruptă a cererii de procesoare pentru PC, principala sa afacere, şi a încercat fără succes să recâştige cota de piaţă pierdută în faţa unor rivali precum Advanced Micro Devices Inc. Încă din luna iulie, compania a estimat că vânzările din 2022 vor fi cu aproximativ 11 miliarde de dolari mai mici decât se aştepta anterior.
Până acum, conducerea Intel, cu sediul în Santa Clara, California, a refuzat să comenteze cu privire la planul de concedieri.
Acțiunile companiei au scăzut
Ultimul val mare de concedieri al Intel a avut loc în 2016, când compania a concediat aproximativ 12.000 angajați, sau 11% din totalul său. De atunci, Intel a făcut reduceri mai mici şi a închis mai multe divizii. Ca multe alte companii din industria tehnologiei, Intel a îngheţat angajările la începutul acestui an, când condiţiile de piaţă s-au înrăutăţit şi temerile de recesiune au crescut.
În 2021, Gelsinger a preluat conducerea Intel și a făcut demersuri pentru a restabili reputaţia companiei din Silicon Valley. Totuși, Intel şi-a pierdut avantajul tehnologic de lungă durată, iar proprii directori recunosc că reputaţia companiei de inovare a fost afectată în ultimii ani.
Pe de altă parte, compania este supusă unei presiuni puternice din partea investitorilor pentru a-şi consolida profiturile. Acţiunile companiei au scăzut cu peste 50% în 2022, cu o scădere de 20% doar în ultima lună.