Greșeala din trafic care te lasă trei luni fără permis de conducere. Poți risca amendă de până la 1.300 de lei
Publicat pe 15.02.2023 la 19:10 Actualizat pe 15.02.2023 la 19:11
Codul Rutier 2023 vine cu noi sancțiuni pentru șoferii care încalcă regulile de circulație. Greșelile de la volan te pot costa puncte de penalizare și chiar amenzi usturătoare dacă nu le acorzi importanță. Există o greșeală, făcută în trafic, care te poate lăsa fără permis de conducere trei luni și care îți aduce o amendă de până la 1.300 de lei. Despre ce este vorba.
- Greșeala din trafic care te lasă trei luni fără permis de conducere
- Poți risca amendă de până la 1.300 de lei
După actualizarea Codul Rutier 2023, acesta aduce o sancțiune uriașă pentru șoferii care nu sunt atenți la regulile de circulație din trafic. Poți rămâne fără permis de conducere trei luni dacă nu ești atent.
Greșeala din trafic care te lasă trei luni fără permis de conducere
Codul Rutier 2023 aduce sancțiuni aspre pentru șoferii care fac greșeli la volan. Poți rămâne fără permis de conducere trei luni și cu o amendă usturătoare, dacă nu respecți o regulă de bază.
Astfel, dacă depășești limita de viteză legală pe un anumit sector de drum, cu o valoare semnificativă, poți rămâne fără permis auto pentru o perioadă de trei luni. Mai mult decât atât, pe lângă sancționarea cu permisul de conducere, vei primi și o amendă în valoare de 1.300 de lei.
Alte modificări în Codul Rutier
Codul Rutier se modifică frecvent. O nouă schimbare constă în eliberarea permisului auto internațional. Acesta poate fi dat de DGPCÎ. Și asta nu este tot. Acum, autoritățile pot aplica amenzi pentru săvârșirea anumitor fapte din autoritatea lor.
Vârsta minimă la care se poate obține permisul de conducere
S-a modificat vârsta minimă la care se poate obține permisul de conducere. Astfel, potrivit noii legi, românii pot să obțină permisul chiar de la 18 ani, pentru categoriile de vechicule C și CE.
„Veşti bune din Parlament pentru transportatori! Partidul Naţional Liberal are soluţia pentru combaterea deficitului de forţă de muncă al conducătorilor profesionişti din România. Am scăzut vârsta minimă de obţinere a permiselor de conducere pentru categoriile C, CE si D, DE. Legea a fost aprobată astăzi de către Parlament prin proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice”, a anunţat Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului, imediat după ce legea a fost adoptată, recent.