Grevă la SCRL! CFR Călători a anulat 19 trenuri. "Salariaţii nu vor accepta să lucreze"

Grevă la SCRL! CFR Călători a anulat 19 trenuri. "Salariaţii nu vor accepta să lucreze" © digi24.ro

Oamenii sunt tot mai afectaţi, după ce CFR Călători a anulat 19 trenuri, pe motivul că nu are suficiente locomotive!

Astăzi, 16 ianuarie, 1.300 de angajaţi ai Societăţii Reparaţiilor de Locomotive au intrat în grevă! Oamenii protestează în mai multe depouri din ţară, printre care putem enumera Bucureşti, Braşov, Galaţi, Ploieşti, Suceava, dar şi Iaşi.

Potrivit Jurnaliştii.ro, mai multe surse din domeniul feroviar au vorbit despre situaţia cu care se confruntă în prezent CFR, dar şi despre faptul că cei 1.570 de angajaţii ai SCLR refuză să lucreze pentru Căile Ferate Române: "S-au anulat multe trenuri Regio şi acum o să anuleze şi trenuri inter regio pentru că lucrurile au scăpat de sub control. Au încercat să lucreze cu muncitori din altă parte, le-au explodat bateriile la un auto motor prin zona Timişoarei, au făcut numai prostii. Se pare că îşi dau seama că nu mai pot controla lucrurile şi au început de ieri cu ameninţări că ne scot afară din spaţiile unde le plătim chirie.

Ieri, SCRL a trimis contract semnat în condiţiile agreate de CFR Călători, adică tariful orar fiind cel stabilit din decembrie, şi singura chestiune era anexa întrucât salariaţii nu vor să se angajeze la CFR Călători, iar anexa contractului este problema întrucât noi vrem să ne păstrăm punctele de lucru. CFR Călători întârzie să semneze contractul şi se fac presiuni asupra angajaţilor de la SCRL ca să reia lucrul.  

Salariaţii nu vor accepta să lucreze până ce nu văd contractul semnat cu CFR Călători. Dacă se semnează contractul, salariaţii vor sta şi peste program, există o disponibilitate totală din partea acestora, pentru că trenurile să circule normale".

Rutele care au fost anulate de CFR sunt: Suceava Nord-Paşcani, Buzău-București Nord, dar şi câteva trenuri pe zona Roşiori, Buzău şi Galaţi

Ştire în curs de actualizare.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro