Gripa a lovit din nou! Bilanţul victimelor răpuse de virus a ajuns la 29

Bilanţul victimelor răpuse de virus a ajuns la 29 © Arhiva

Virusul gripal nu se mai opreşte şi face victime în fiecare zi. Bilanţul deceselor este unul îngrijorător. Douăzeci şi nouă de persoane au murit din cauza gripei, a anunțat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultimele patru victime răpuse de gripă sunt trei bărbaţi şi o femeie.

Un bărbat în vârstă de 78 de ani, din judeţul Argeş, a fost confirmat ci virusul gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Omul avea condiţii medicale preexistente, dar era nevaccinat anti-gripal.

Şi în Iaşi au murit două persoane. Un bărbat în vârstă de 61 de ani şi o femeie cu zece ani mai mare. Cele două persoane aveau condiţii medicale preexistente, dar nici ei nu erau vaccinaţi anti-gripal.

De asemenea, un alt bărbat în vârstă de 51 de ani, din judeţul Mureş, a contactat virusul gripal şi a murit. Acesta nu era cunoscut având probleme medicale, dar nu era vaccinat anti-gripal. Omul a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Bilanţul victimelor răpuse de gripă a crescut cu rapiditate, astfel Institutul Naţional de Sănătate Publică a declarat oficial epidemie de gripă la nivelul întregii ţări.

De asemenea, la nivel naţional, au fost anunţate peste 7.000 de persoane care au contactat virsul gripal.

Totodată, Institutul Naţional de Sănătate Publică ne recomandă să ne prezentăm la spital în cazul în care simţim orice simptom al bolii sau să ne adresăm medicului de familie sau primului cadru medical din localitatea în care ne aflăm. Medicii obligă cetăţenii la purtarea măştilor de protecţie, care sunt vitale în această perioadă


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro